sunnuntai 22. helmikuuta 2015

OLKKARI.


Pieni kurkistus meidän olkkariin.
Kevät saa aikaan sen, että pesänrakennusvietti on pahimmillaan, ja mieleni tekisi tarttua pensseliin ja sutaista seinälle hieman väriä, ehkä jotain hempeää, aavistuksen murrettua roosaa. Lattioiden avauskin on ollut to do-listalla jo aikansa; uudet eristeet ja sitä tietä myös ysäri-muovimaton vaihto valkoisiin lattialautoihin. Ja kun lattiat on joskus valmiit, pääsee vanha pönttöuunikin varaston kätköistä olkkarin nurkkaan taloa lämmittämään.
Uusi sohvakin olisi ihana saada, sellainen harmaa iso syli, minne koko perhe mahtuisi lököttelemään. Haaveilen myös isommasta ruokapöydästä, joka olisi nätti ilman pöytäliinaakin. Ja uusi, iso matto, se piristäisi myös. Nämä kaikki yhdessä mullistaisi koko huoneen kerralla aivan uudeksi, mutta näin kotihoidontuella kotona kituuttaessa voin vain jatkaa haaveilua.
Toteutellaan niitä tässä sitten vaikka pitkin vuotta, yksi kerrallaan. Ehtiipähän ainakin suunnitella rauhassa.

maanantai 9. helmikuuta 2015

SITRUUNATORTTUS i t r u u n a t o r t t u


Murotaikinapohja:
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:

2 dl sitruunamehua (2-3 sitruunaa)
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
3 munaa

Tarjoiluun:

2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria


Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä. Voitele piirakkavuoka (halk. 24 cm tai 20 x 27 cm). Levitä taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
*

Lähikaupan sitruuna-ale inspiroi miekkosen leipomaan viime viikolla tätä sitruunatorttua, ja ai juma että oli muuten hyvää! Itsessään aika kirpsakka torttu, varsinkin kun vähennettiin täytteen sokeri alle puoleen alkuperäisestä, mutta teelusikallinen kermavaahtoa kakkupalan päällä muutti maun taivaalliseksi. Aina ei tartte laskea kaloreita ;)

Alkuperäinen ohje täältä: http://www.kinuskikissa.fi/nopea-sitruunatorttu/

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

MAKKARI.


Näkymiä makkarista.
Valkoiset seinät ja lattiat, hieman mustaa kontrastina, melko paljon harmaata - niistä on meidän kolmen koplan makkari tehty.
Mamman romantiikan nälkään lääkkeenä on toiminut hyvin huoneen ainut "tyttöväri", haalea lohenpunainen. Se tekee hyvää muuten niin maskuliinisten värityksen ja miesten kanssa elellessä.

perjantai 6. helmikuuta 2015

OTETAAS UUSIKS!


Hei, ja tervetuloa uusi vuosi. 
Loppuvuoden kuonat on nyt rapsuteltu pois ja vedetty hetki henkeä. Keuhkokuumeesta on jäljellä enää yskän rippeitä, poikien korvatulehdukset selätetty toivottavasti pitkäksi aikaa ja läheinen saatettu viimeiselle matkalleen. Suru jäi, mutta elämä jatkuu.

Elämän prioriteetit meni uusiksi siinä samalla kun kalenterikin vaihtui. Terveellisempi ruokavalio, aloitettiin juuri yhteisestä päätöksestä tammikuun juhlien ja herkuttelun jälkeen. Minä päätin, että yhteistä aikaa on järjestettävä enemmän, niin miekkosen kuin lastenkin kanssa. Haaveilen mm. siitä että menisin Noan kanssa ihan kaksistaan vaikka elokuviin tai viettämään äiti-poika-päivää. Päätin myös, että kun jotain to do-listalta pitäisi tehdä, toimeen on tartuttava heti, muuten asiat jäävät roikkumaan.  Ja kun roikotus vähenee, vähenee myös stressi ja asiat rullaa eteenpäin. Ja se jos mikä piristää.

Mutta liikaa ei pidä touhuta. Pitää ehtiä myös olla ja nauttia vaikka tästä ihanasta, energisoivasta valosta. Aurinko paistaa nytkin keittiön valkoisiin kaakeleihin, paljastaa pienet sormenjäljet ikkunoissa ja pölyäkin näyttäisi kertyneen listojen päälle, mutta eipä haittaa! Ehtiihän nuo. Vähän silti siivoilin ja järjestelin, ihan vaan kaurahiutaleet ja myslit uusiin purkkeihin ja dymot päälle. Uusi liinakin piristää keittiössä ja muistuttaa nyt ainakin hetken pyyhkimään puurot ajoissa pois.

Tälläisiä päiviä kuin tänään, on ollut ikävä. Lisää valoa ja tunteja päiviin, lisää energiaa ja hyvää oloa. Ihanaa että kevät tulee!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...