maanantai 9. helmikuuta 2015

SITRUUNATORTTU



S i t r u u n a t o r t t u


Murotaikinapohja:
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:

2 dl sitruunamehua (2-3 sitruunaa)
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
3 munaa

Tarjoiluun:

2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria


Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä. Voitele piirakkavuoka (halk. 24 cm tai 20 x 27 cm). Levitä taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
*

Lähikaupan sitruuna-ale inspiroi miekkosen leipomaan viime viikolla tätä sitruunatorttua, ja ai juma että oli muuten hyvää! Itsessään aika kirpsakka torttu, varsinkin kun vähennettiin täytteen sokeri alle puoleen alkuperäisestä, mutta teelusikallinen kermavaahtoa kakkupalan päällä muutti maun taivaalliseksi. Aina ei tartte laskea kaloreita ;)

Alkuperäinen ohje täältä: http://www.kinuskikissa.fi/nopea-sitruunatorttu/

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...