maanantai 16. heinäkuuta 2012

DAY IN PORVOO
Perjantaina lähdettiin sadetta pakoon Porvooseen.
Kiersimme kirppareita ja seikkailimme vanhassa kaupungissa vanhoja taloja ja katuja ihastellen. Mukulakivikadut ihastutti jopa siinä määrin että heitin ilmoille ajatuksen sellaisesta myös omalla pihalla. Saa nähdä toteutuuko ikinä.. Ja kun kerran oltiin Porvoossa, ei Brunbergin tehtaanmyymäliäkään voinut jättää väliin. Suukkoja, suklaata ja lakuja kannettiin kaapit puolilleen - just kun oltiin kehuskeltu itsellemme että ollaan päästy karkinsyönnistä.

Viimeisenä löysimme Skafferin.. voi ei, lisää herkkuja.
Vaikken teetä paljoa juokaan, pyörin kuin lapsi karkkikaupassa Kusmin ja Løvin osastoilla. Värikkäät peltipurkit huusivat päästä mukaan, mutta toisaalla kirkuivat kaikki muut herkut - hillot, makeiset, kahvit.. mmm! Päätöksiä oli vaikea tehdä - olisin voinut ottaa kaikkea. Pitkällisen pyörinän jälkeen mukaani päätyivät Skafferin oma Kesäkahvi (pavut jauhetaan pyynnöstä paikanpäällä mikäli tarvis), Cottage Delightin lime curd (on muuten taivaallista vaniljajäätelön kanssa!), ja nuo kuvassa näkyvät Stanleyn Coconut Ice -karkit, jotka ovat just niin makeita kuin laatikkokin.

Sää suosi päiväretkeämme, sillä aurinko paistoi koko päivän. Ihmiset olivat iloisia ja huolettomia ja lounastauolla vanhan kaupungin kotiruokala Hanna Marian herkullista paistettua siikaa särpiessä tuntui kuin oltaisiin oltu Ruotsissa. Ajattelinkin, että porvoolaiset ovat kuin ruotsalaiset suomenkielellä varustettuna - ystävällisiä ja hyväntuulisia, mukavalla tavalla vähän höpsöjä. Ainakin kaikki joiden kanssa oltiin juttusilla.
Lyhyenä yhteenvetona, ihana päivä ja paikka. Paljon jäi vielä näkemättä, joten mennään taatusti uudestaan!


Friday we were in Porvoo. The sun was shining and people were happy, it felt as if we were in Sweden. We visited on flea markets, admired the old town houses and streets and of course because we were in Porvoo, had to visit to the Brunberg Factory Outlet. Now the cabinets are half full of liqourice and chocolate. Yum!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...