maanantai 24. lokakuuta 2011

PANIC

Elämme jännittäviä aikoja..
Muutto reilut kolme vuotta meidän kotina toimineesta asunnosta lähestyy uhkaavasti. Olen alkanut jo keräämään pahvilaatikoita ja muutama boxi kyhjöttääkin jo pakattuna nurkissa. Maallista omaisuutta kahlataan läpi tuon tuosta, ja kaikesta ylimääräisestä yritetään päästä eroon ennen h-hetkeä, mihin on muuten enää 5 viikkoa. Hui.

Yleisesti ottaen tykkään muuttaa. Ja pakata. Minusta on ihanaa käydä läpi nurkkiin kerääntyneitä tavaroita ja lajitella ne mitkä kierrätykseen, mitkä roskiin ja mitkä taas säilytettäväksi. Homma selkiyttää ajatuksia, kuin päätään siivoaisi. Niin nytkin. Mutta..
Tälläkertaa meitä odottaakin hyppy tuntemattomaan. Se muuttaa hieman fiiliksiä kun ei oikein tiedä mihin varautua. Meillä on nyt nimittäin tilanne ettei MIKÄÄN ole varmaa. Emme tällähetkellä tiedä minne muutamme tai minä päivänä tarkalleen, tai edes millä muutetaan. Aika jännää..

Kovasti yritämme täällä asioita järjestellä erittäin huomion hakuiseksi muuttuneen vesselin ja työn ohessa ja jännäilemme miten käy. Stressaan niin että tukka tippuu ja kynnet irtoaa! Valmistaudumme henkisesti taistelemaan tuulimyllyjä vastaan, joten voi olla taas hiljaista täällä..


Not more than 5 weeks left in the current home and no information about future.. I`m ready to push the panic button.

torstai 6. lokakuuta 2011

FIRST WORDS..heppa - kitta - nuna (juna) - mettto (metro) - pappa - muumi - ite - littä (lisää) - ratta (rattaat) - tätih - setä - iti (isi) - ääiti - parrrrtakakka - pitti (pissi) - hauva - tano (talo) - ukko (ukki) - kuukki (kiikku) - kokki (kukko)..
Lisäksi meillä raikaa ihhahhaa-ihhahhaa päivittäin sekä artistin omaa, vielä tuntematonta tuotantoa.
Valitettavasti myös ei-niin-toivottu v-sana putkahtaa silloin tällöin ittuna pienen miehen suusta. Ei kiva.

Noas first words.. 
There´s unfortunately also not-so-desired f-word sometimes in little fellows mouth. Not so nice..

Kuva / Photo

COMPONIBILI


Uskoisin, että Kartellin pahvilootia tulee löytymään useiden taloyhtiöiden roskiksista lähiaikoina. Niin myös meidän. 

Aamulla talsin sitä katsomaan, Anna Castelli Ferrierin 1969 suunnittelemaa Componibiliä, ja olihan se hieman pienempi ja sirompi kuin olin päässäni kuvitellut, mutta hetken pohdinnan ja pällistelyn jälkeen oli vaan pakko ostaa se. Yritin ajatella järkevästi ja keksiä syitä olla ostamatta sitä, miettiä sille paikkaa ja tarkoitusta, mutta sitten ajattelin että ostan sen vaikka sitten vaan sijoitusmielessä. Onhan se klassikko ja kun kerran halvalla sai.

Ehkä pidän tuon ihanan modulaarin kuitenkin vielä laatikossaan, aina uuteen kotiin asti. Saa vaan nähdä maltanko pitää sen piilossa.

I bought today a Componibili from Kartell. It´s a little bit smaller and lighter than I was imagined, but very nice anyway.

FIRST FUN, THEN WORKEilen piti käydä hieman hulluttelemassa. Oli nimittäin kierrekantiset fotoalbumit ja luonnoskirjaset hulluin hinnoin tarjolla, kuin tilauksesta. Yksi sellainen minulle kiitos.

Olin nimittäin aikaeissa alkaa kasaamaan ideakirjaa talon tulevia remppoja varten. Illalla tartuin tuumasta toimeen ja olipa kiva askarrella pitkästä aikaa! Nippu silputtuja ja loppuun koluttuja lehtiä läks paperinkeräykseen ja silmää miellyttävät kuvat liisterillä uusien kansien väliin. Ja avot. Pysyy ajatukset paremmin kasassa ja langat käsissä. Ehkä säästyn myös ylenpalttisilta (ja yleensä varsin rönsyileviltä) selittelyiltä kun on kuvia mitä näyttää sitten jos (ja kun) joku kysyy että "Mitäs tähän ootte aatelleet..?".

Mutta sen minkä kansissa säästi, kuluu kahviin. Sitä ja sisustuslehtiä nimittäin menee nyt eniten. Onneksi lehdet sentään ovat pääasiassa ilmaisia. Kiitos ihanat naapurit.


I bought a sketch book for my magazine clippings. There´s all nice ideas for renovations of our next home.
It´s easier to keep wires in the hands and thoughts together when they are in the same covers.

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

FLOWINGNelonen auki NYT!!!
Tää kattoo karvat pystyssä dokkarii Flowsta..oijoi..
Pääsinpähän kurkkaamaan tän vuoden kulisseihin edes näin, kun en fyysisesti paikalle päässy.
Mut r-a-k-a-s-t-a-n tuota tapahtumaa <3 Tulispa ensikesä pian..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...