torstai 17. helmikuuta 2011

MOMMY´S SHOPPING

Käymme Ruotsissa kiertelemässä ja shoppailemassa n. pari kertaa vuodessa, ja joka kerta löydän kaikkea kivaa, mutten raaski ostaa juuri mitään. Ja mies ostaa sitten siitäkin edestä. Niin se on mennyt. Mutta! Voisinpa väittää että tällä kertaa osat vaihtuivat. Mamma nimittäin löysi ja osti vaikka mitä! Kerrankin tarjonta ja budjetti kohtasivat, olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Löydöistä ehkä ilahduttavin oli Monkin harmaa toppis, jota kävin jo syksyllä hiplaamassa paikallisessa puodissa, mutta hain silloin toisenlaista takkia talveen, ja se jäi. Alennusten alkaessa kävin tsekkaamassa josko samaiset jaketit irtoaisi halvemmalla, mutta ei. Niitä ei edes ollut kuin pieniä kokoja, ja pakkohan sellaiseen oli ahtautua, kaikella uhallakin, ja tykästyin vaikkei koko ihan perfect ollutkaan. Ajattelin kuitenkin odottaa että hinta tippuisi. Liekö tippunut, mutta takit oli ainakin hävinneet, kun kävin ennen reissua yytsimässä. Se siitä sitten, ajattelin. Söderissä yritin välttää koko puotiin astumista. Hulluahan se olisi sieltä asti ostaa kun samaa kamaa saa kotinurkiltakin. No, toisinpa kävi, ja hiton hyvä niin. Löysin nimittäin sen puodin viimeisen kappaleen tuota samaista takkia, ei toivevärissä eikä -koossa, mutta ihan sama, maksoi nimittäin vain 100kr (=n.10e).

Paikallisessa Carlingsissa oli läjäpäin kivoja trikootuotteita alessa. Ne röykkiöt tervehtivät heti sisään astuttaessa ja pakkohan sinne oli kädet ujuttaa. Mukaan olisi lähtenyt jos jonkin  mallista ja väristä paitaa ja toppia, mutta hillitsin itseni ja valitsin pari kivointa kesää odottamaan. Kassalla piti tonkaista vielä yhtä pipokoria ja kappas! Käteen osui Vandalsin harmaa tupsupipo, jota sellaistakin metsästin juuri ennen reissua, ja hintalapun nähtyäni en epäröinyt hetkeäkään. Nämä kaikki kympillä.

Götgatanilla steppaillessa on aina pakko pistäytyä myös Weekdayssa, vaikka sellainenkin löytyy jo nykyään täältä Helsingistä. Ruotsissa liike on isompi ja muutenkin inspiroivampi. Ja varsinkin nyt! Inspiroiduimme ostamaan kolmet farkut ja pari t-paitaa alle 20 minuutissa. No kait, kun farkkuja sai 6 ja 10e:lla! Siinä ei paljoo mietitty eikä soviteltu, mikä kostautui, sillä toiset mamman ostamat pökät ei suostu nousemaan reisiä ylemmäs, vaikka koko on sama kuin muissakin. Sen verta napakkaa denimiä ne. Höh. No mutta, ehkä niistä tulee Kesäksi Kuntoon-kamppiksen porkkana.

DesignTorget.. mmm! Pakollinen paikka sekin. Ja joka kerta olen siellä kuolannut tuon ihanaisen Paula Hagerskanssin Silverdropin perään. Tällä kertaa päätin sen ostaa, ja ostinkin. Se on täydellinen.
Samasta paikasta lähti kotiin myös ovistopperi, ainokainen kotituominen  tällä kertaa. Tai no, laivalta oli pakko ostaa osin jo pelkän näön vuoksi tuo imelän pinkki "tyttöjen pullo". En tiedä miltä maistuu, mutta hyvää sen täytyy olla. Kokemuksia, anyone?

Kaikkinensa mamma on löytöihinsä enemmän kuin tyytyväinen, ja vetäytyykin tästä päivittämään vaatekaappeja. Palataan taas!

ps. TERVETULOA uudet lukijat! Olette ilo :)


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...