perjantai 3. heinäkuuta 2015

KUULUMISIA


Heippa! Meille kuuluu vähän tämmöistä. Ja koska kuuluu tämmöistä, kuuluu arkeen ihan hirveesti kaikkee! Niinpä ajattelinkin tulla parin kuukauden paussin jälkeen kertomaan hieman näitä kuulumisia (eli selittelemään hiljaisuutta blogin saralla).
Paperiperhe yhdistyy reilun kuukauden päästä yhdeksi, ihan niin että kirkossa kuulutellaan. Sitä tapahtumaa juhlitaan sitten meidän omalla pihalla, minkä vuoksi onkin ollut hieman touhua ja hulinaa ilmoilla viime kuukausien ajan. 

Pihan suhteen ollaan lähdetty liikkeelle lähes nollasta - kaamea, valtoimenaan levinnyt pajun sukulaispuska peittosi lähes puolet pihasta vielä keväällä, pihatien reunat olivat ja elivät nurmen kasvun mukaan mutkitellen, sadekeleillä suurinosa pihasta muuttui mutavelliksi (jota lapset rakastivat!), kuistin rakennus oli kesken, ja mitähän vielä?
Nyt on puska saanut juurineen päivineen kyytiä ja tilalle on saatu aikaan tasainen nurmialue. Pihatie on rajattu, kaivettu ja pinnoitettu uusiksi (ei tule lätäköitä ja kuraa enää, sorry kids!), samalla tehtiin myös pieni kahden auton mentävä "parkkis" pihan sivuun.  Kuisti on valmis ja viimeistelty.
Edellämainittujen lisäksi pihan kasvillisuutta on karsittu, puskia poistettu tai siirretty toiseen paikkaan, kukkapenkkejä rakannettu (vielä vaan ei oo kukkia!), panostettu nurmikon hyvinvointiin ja kasvuun (kalkittu, poistettu sammalta ja ilmattu maata), rakennettu pieni terassintapainen tai iso askelma, miten sitä haluaa katsoa, ulkorakennuksen eteen, purettu turha inva-liuska, rakennettu lapsille hiekkalaatikko... Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, iskimme isännän kanssa kaiken osaamisemme ja tietotaitomme yhteen ja rakensimme rakkaudella "häähuussin" sisävessan työtaakkaa keventämään. 

Paljon on tehty, mutta vielä olisi hieman työnsarkaa edessä ennenkuin pääsee nauttimaan kättensä jäljistä. Kunnolla. Ja kuten vanha sananlasku sanoo, tekevälle sattuu, niin sattui minullekin - huussia naputellessa kännykkäni tippui ja näyttö meni rikki, joten nyt ollaan tässä kaiken hulinan keskellä vielä ilman yhteydenpitovälinettäkin. Se laskee hieman asioiden hoidon tehokkuutta, mutta lisää ruumillista tehokkuutta huomattavasti, joten otetaan tämä puhelittomuus eräänlaisen loman kannalta.
Ehkä sen ansiosta sain puristettua nyt itsestäni tämänkin pienen postauksen irti ;)

p.s. Lupaan ja vannon, kautta kiven ja kannon, että laitan seuraavalla kerralla kuvia pihan muutoksista! Ja häähuussista, tottakai!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...