lauantai 11. tammikuuta 2014

THE ROOM IN HALF!


Huone on puolitettu.
Tulin tänne kertomaan sen ennenkuin unohtuu tyystin, tässä odottelun lomassa. Täällä kerroinkin jo remontin alkuvaiheesta, mutta nyt kun alkukankeudesta on päästy jo siihen vaiheeseen että pojan huone on ovea vaille valmis ja vierashuoneessakin telataan juuri tätä kirjoittaessani maalia seiniin, oli korkea aika tulla päivittämään tilanne.

Talomme suurin huone siis jaettiin kirjaimellisesti kahtia. Näin molempiin huoneisiin jäi ikkunat ja huoneet ovat muutenkin lähes identtiset; vain ovien paikat eroavat toisistaan. Lähinnä meidän makkaria on pojan huone ja toisesta, olkkarin vieressä olevasta tulee "vierashuone" jota meillä myös tietokone-/työhuoneeksi ja varastoksikin kutsutaan. Varsinainen monitoimitila siis vireillä! ;)

Eka revittiin katosta vanhat sisustuslevyt alas. Huonetta oli joskus muinoin madallettu n. 15cm, ja koska koolaukset oli suorat ja tosi jämäkät, katsottiin viisaimmaksi antaa niiden olla ja tehdä uusi panelointi samaan korkeuteen. Sitten nyplättiin vanhat tapetit pois, vaikka olivatkin ihan hyvässä kunnossa. Pinnassa olevasta maalista ei vain ollut tietoa, joten hengittävyyden varmistamiseksi korvattiin ne makulatuuritapetilla jotka maalattiin Uulan valkoisella sisustusmaalilla pariin otteeseen. Tapettien kiinnittelyssä käytettiin isännän itse keittämää vehnäjauholiisteriä - taatusti hengittävää ja halpaa! Katto maalattiin Uulan kalustemaalilla paristi, väliseinä rakennettiin mahdollisimman edukkaasti ja kapeaksi, koska se on väliaikainen. Joskus sitten sen puramme pois ja saamme ison huoneen kokonaisuudessaan käyttöömme, toivottavasti olohuoneen muodossa. Mutta nyt nuo kaksi pienempää huonetta ovat elämäntilanteeseemme tarpeellisemmat, joten niillä mennään.
Ja kunhan valoa on enemmän, kerron ja näytän lisää!

/ / /

Our "room sharing" renovation on progress.. almost finished on both sides. More information and pics when we can get more light.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...