tiistai 30. heinäkuuta 2013

HERE HERE!


Terkut Savosta, Ruotsista ja Tanskasta!
Tämän kesän lomareissut on nyt tehty. Parin viikon yhtäjaksoinen reissuaminen oli kokemus sinänsä. Ensin oltiin viikonloppu Mikkelissä mökkeilemässä, sitten vajaa viikko Savon mualla sukuloimassa ja viimoseks viikonloppu Vilppulassa. Jestas mikä kirppis löydettiin Mäntästä! Eurolla ja muilla pilkkahinnoilla merkkitavaraa ja antiikkia, antiikkia. Pakko päästä uusiks viimestään ensi kesänä.

Kotimaanmatkailusta siirryttiinkin sitten Turun kautta laivaan, joka vei meidät rakkaaseen naapurimaahamme Ruotsiin ja siellä yllätys, yllätys, Tukholmaan. Jumankeuta kuinka edullista olikaan särpiä cappucinoja ja leivoksia katukahviloissa verrattuna Suomen hintoihin! Ja härreguud mitä kaikkea ihanaa niillä onkaan siellä ruokakaupoissa! GARANT - merkki johon ihastuin, ja jota joku kiltti voisi tilata Suomeenkin, jooko, tai vähintäänkin voitais ottaa mallia pakettien ja purnukoiden ulkoasuista. Mutta näistä lisää myöhemmin.  

Muutaman päivän Ruotsissa jalan (ja autolla) pyörittyämme suuntasimme Juutinrauman siltaa pitkin vieraalle maalle Tanskaan. Avoimin mielin takki ja reput auki sinne suuntasimme ensikertalaisina kaikki, eikä käteen jäänyt kuin kasa ale-kamaa ja Vippin antiikkinen polkuroskis (mikä sinänsä oli hauska ja edukas löytö) ja hirveesti kuvia, mm. Tivolista (mikä oli pakko nähdä ja kokea, Tanskassa kun kerran oltiin). Reissu oli kokemuksena tosi jees, mutta mitään suuren suurta himoa jatkovierailuun ei syntynyt. Kiva oli käydä, mutta kiva oli tulla myös kotiin; tosin mutkan kautta, koska olimme paluumatkalla vielä yhden yön Ruotsin puolella, Norrköpingissä, missä oli pakko päästä koittamaan kehutut Grappa Pappan pizzat, ja VOI ÄITI! Ne oli t-a-i-v-a-a-l-l-i-s-i-a.
Ja rautatieaseman yläkerrassa varsin kotoisasti yömme punkanneena, jatkoimme Kolmårdenin kautta laivaan ja takaisin kotiin. Onnekkaasti ja tyytyväisenä.

Nyt ollaan jo puolisentoistaviikkoa palauduttu reissusta (lue; pyykätty) ja ehditty kotona vähän remppailemaankin grillailun, saunomisen ja köllöttelyn lomassa.
Ajattelin nyt vain päivittää pikaisesti kuulumiset yli kuukauden kestäneen hiljaiselon jälkeen (sori) ja kirjoittaa edes kerran heinäkuussa. Nyt se on tehty. Palaan reissun yksityiskohtiin, löytöihin ja remppoihin vähän myöhemmin. Moikkelis!

/ / /

Sorry, but use the translator ;)

6 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kivalta kuulostaa reissu. :)Minusta Kööpenhamina oli aivan ihana, sinne pitää päästä uudelleen. Olimme Tivolissa ilta-aikaan kesäkuussa 2012 ja vitsit niitä kaikkia valoja ja rakennuksia. Ihastuin tunnelmaan täysin! (oli vielä kaunis ilma niin senkin puolesta viihtyi) Joku esiintyjäkin sattui olemaan silloin, loppujen lopuksi se oli The Gardigans. En ole mikään himoshoppailija, joten nautin edemmän kaupungilla hengailusta ja tunnelmasta. Tosin markkinoilta ostin jotain pientä, siellä oli paljon ihmisiä myymässä vanhaa tavaraa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, nyt heräs mielenkiinto. Missä Mäntässä on hyvä kirppis??? mennyt ihan ohi minulta.

Tessa

NINNI kirjoitti...

Sori Tessa ja muut lukijat! Nyt meni matkaajalta paikkakunnat sekasin. Mainostamani mahtikirppis olikin Mäntyharjulla eikä Mäntässä kuten tekstissä väitän. Ups! Mänttä-Vilppulassakin kirppareita kierrettiin, niistä kivoin oli Sinkkisydän; siisti ja valoisa paikka kera mukavan omistajan :)

NINNI kirjoitti...

Kiva kuulla Tiina että sinun Köpis-reissusi oli onnistunut :) Meillä ajankohta (pahin turistiryntäys+alet), helle ja 3-vuotias vilkas poika sekä pitkähkö matka hotellilta ytimeen eivät ehkä antaneet meidän nähdä ja nauttia parhaimmasta Köpiksestä ;) Puhuttiin kyllä isännän kanssa että seuraavan kerran kaksin ;)

Hanna kirjoitti...

Ihana kuva, vähän kuin meidän pojat. Ja ihana blogi, jään seuraamaan:).

NINNI kirjoitti...

Hei Hanna! Kiitos ja tervetuloa joukkoon tummaan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...