torstai 11. lokakuuta 2012

THE RED BOMB


Mediassa kohistiin toissapäivänä.  Pommista.
Suomalaistutkimus on paljastanut 12 vuotisen seurannan jälkeiset tulokset, jotka osoittavat lykopeenin vähentävän riskiä saada aivohalvaus tai -infarkti. Ja jo ennemmin on tiedetty kertoa lykopeenin estävän sydäninfarktit. Melkoinen terveyspommi kyseessä.  Mutta mistä sitä saa?
Kasviksista noin ylipäänsä, joista eniten tomaatista.
Päräyttävin ja myös ristiriitaisia fiiliksiä herättävin info tässä on se, mistä tuota lykopeenia saa ihan kaikista eniten. (rumpujen pärinää) Ketsupista. Siis mitvit?!

Ketsupin sanotaan olevan ravintolakokkien halveksima kastikelaji, ja sen käyttämistä katsotaan kieroon patalappujen takaa. Itsekin olen pääsääntöisesti pitänyt sitä turhakkeena, kauheana sokeripommina, joka on kaikkea muuta kuin terveellistä. Olen pyrkinyt käyttämään tuota punaista tököttiä mahdollisimman vähän ja olemaan tarjoamatta sitä liiemmin myöskään lapselleni. Poikkeuksen sääntöihin tekee ranskanperunat, mutta vain silloin kun tarjolla ei ole mitään muuta "kostuketta", enkä nyt tarkoita juomapuolta vaan dippiä ;)

Hetken tätä ketsuppiasiaa sulateltuani muistin taannoin pyörineeni punaisen hyllyn edessä ja hankkineeni terveellisimmäksi väitetyn purtilon, jossa sanottiin olevan vähemmän sokeria ja suolaa ja tämän lisäksi jopa 90% sitä itseään (toim.huom; tomaattia).
Tuollaisen tökötin voin ihan suosiolla jatkossakin hankkia jääkaapin perukoille tämän tutukimustuloksen varjolla, mutta muut kilpailevat (ja edullisemmat) punertavat sokerilitkut jätän suosiolla edelleen kauppojen hyllyille ja toivon niiden päätyvän vain ulkoiseen käyttöön esim. teatterille tekovereksi :D

Mutta siskot ja veljet, sanomani on että syödään kasviksia, syödään tomaatteja, juodaan porkkana- ja tomaattimehuja ja käytetään ketsuppia - sitä terveellistä. Jookos?

/ / /

Let´s eat tomatoes and greens, oh sisters and bros! Okay?
They contain healthy lycopene which prevents stroke and myocardial infarction. So says new finnish research.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...