sunnuntai 16. syyskuuta 2012

APPLES APPLES

Omenia, omenia.. 
Niitä on tähän syksyyn mahtunut, mutta en valita. Iloksemme huomattiin loppukesästä että omenapuut ovat kahta eri lajiketta - toisessa on punertavat hedelmät kun taas toisessa melkein valkoiset. Satoa on tullut tarpeisiimme nähden jopa liiaksi asti. Hedelmien määrä yllätti meidät täysin! Vaikka kuinka ollaan leivottu piirakoita, soseutettu ja mehustettu pakastin pullolleen ja jaettu omppuja sukulaisille ja työtovereille, on siltikin valitettavasti mennyt iso osa sadosta haaskiin - mädäntynyt maahan tai kelvannut hyönteisille ja linnuille.

Mutta toivotaan että ensi syksynä saadaan taas nauttia yhtä runsaasta omenasadosta kun osataan siihen sitten jo varautuakin. Mikäpä voittaisi omista omenoista puristetun omppumehun, omenapiirakan tai omenasoseherkun? Noista herkuista voi nauttia koko jengi ihan huoletta ja hyvällä omallatunnolla kun ei ole lisättyä Eetä tai muutakaan ylimääräistä. Pelkkää vitamiinia ja kuitua - ja aitoa makua!

Yllätin itseni miten helppoa maukkaan omenasoseen tekeminen onkaan!
Näin sen teen:
Isoon kattilaan n. 1dl vettä. Kiehautus.
Omppuja n. 1kg lohkottuina sekaan (ei tartte kuoria). Sekoittele ettei pala pohjaan.
Lisätään sokeria (ja kanelia) oman maun mukaan (n. 1dl sokeria on mielestäni sopiva).
Ja sitten vaan sosemyllyyn ja valmista tuli.


We got a lot of apples on this fall. We`re totally surprised of the amount of them. But what could be better than apple pie or apple juice from your own garden harvest? There`s only real taste and vitamins and we love it!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...