sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

BYE BYE HALTEX
Heihei, sanoi Haltex.
Sain eilen taas yhtäkkiseltään tarmonpuuskan pojun päikkäröidessä ja sateen ropistessa ulkona. Tempaisin touhuun mukaan myös isännän, ja eipä tuossa tuntia kauempaa tainnut nokat tuhista kun värikäs graffiti vaihtui tuhtiin hirsiseinään.
Hetken aikaa sitä ehtii ihailla ennen uusia lisäeristeitä ja pintamateriaalia. Haltex-levyt olivat jostain 50-60-luvulta, olettaisin, ja sinällään ihan hyvässä kuosissa, mitä nyt jostain syystä kuprusivat aika voimakkaasti. Haluttiin myös nähdä omin silmin että hirret levyjen takana voivat hyvin, ennenkuin rakennetaan päälle uutta.

Se mitä tulee näkyväksi pinnaksi selluvillan päälle, on vielä auki. Uudet Haltexit vai kenties puukuitulevyä? Panelointinkin on kyllä yhtenä vaihtoehtona päässä pyörinyt.. Haltex itsessään ei ole kovin kestävä materiaali jos rakenne takaa "ontto", joten se jäänee pois laskuista. Ja puukuitulevyihin joutuu vissiin jättämään ne rumat sentin liikkumisraot väleihin. Näin muistelen ainakin omassa lapsuudenkodissani olleen.. Joten panelointi ois ehkä näistä vaihtoehdoista kestävin ja kaunein, mutta luultavasti myös kallein.
Onko kellään kokemuksia tai ideoita mitä muuta seinien pintamateriaali voisi olla?


Bye bye, said Haltex panels.
Yesterday we torn those 50-60 century panels off with my man and behind them revealed a beautiful and sturdy timber wall. It can be admired for a while before we cover it with additional insulation. It´s still a mystery what is going to come to top of it..
 

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on laitettu puukuitulevyt ja saumanauhat tehty tapeteista, sitten tasoitus, pohjamaali ja tapetti tai maali... Jonkun verran ikkunaseinät elävät muuten pysyvät hyvänä.

Anonyymi kirjoitti...

Ps. Puukuitulevyt on sellaista suht pehmeää, sekoittat sen nyt johonkin toiseen levyyn joka jätetään sillai rumasti...

Anonyymi kirjoitti...

Miksi noin komeat hirret pitäisi peittää? Minä jättäisin nuo hirsiseinät entiselleen.

NINNI kirjoitti...

Hirret on komiat kyllä, mutta pääasiassa lämmitys syistä ne meni peittoon. Puukuitulevy nyt päällä selluvillan kera. Pintaan tulee talon henkeen sopiva paperitapetti tai öljymaalia Uulalta :)

NINNI kirjoitti...

Joo meni puukuitu- ja kovalevyt sekasin :) Eli kovalevyyn pitää jättää ne raot, mut ei me sitä muutenkaan haluttu kun ei hengitä, toisin kuin puukuitulevy, jota nyt siis pinnassa. Päälle mietittiin tapettia jonka vois mahdollisesti maalata.. Mitähän se vois olla? Makulatuuritapetti ei valmistajan mukaan välttämättä sovi maalattavaksi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...