sunnuntai 4. syyskuuta 2011

MAILBOX


Kiirettä on pitänyt - hyvä kun ehtinyt postia lukemaan. On stailattu kämppää myyntikuntoon, myyty se, yritetty järkätä talokauppoja, käyty töissä ja sairasteltu. Jäppisellä on korvatulehdusputki päällä ja mamman voi nähdä vaeltavan zombiena kodin ja työpaikan väliä.
Kaikessa hässäkässä on intoilu tulevasta kodista jäänyt suhteellisen vähälle, mutta nyt pikkuhiljaa stressin hellittäessä alkaa pää taas suunnittelemaan. Tänään se mietti postilaatikoita.
Siinä olisi pari kotimaista, ylin Mosa Box ja alin Bobi, välissään ruotsalainen Witre. Mammaa viehättää tuo ykkönen simppeliydellään ja vähän erikoisemmalla muotokielellään. Bobi on kiva, mut ehkä vähän nähty..
Minkä sinä ottaisit? Tai tiedättekö muita kivoja lukollisia postilaatikoita?

Kuvat valmistajien sivuilta.

3 kommenttia:

Killi kirjoitti...

Myittekö ite asunnon? Jos jaksat niin tekisitkö postauksen asunnon myymisestä itse? Ois kiva lukea kokemuksia plus mitä kaikkea pitää ottaa huomioon kun ei ole välittäjää.

NINNI kirjoitti...

Killi: Ei myyty ihan ite; kaveri toimi "välittäjänä"- tuli n. 70% halvemmaksi kuin oikean välittäjän palkkaaminen. Mietittiin kyllä myös itse myymistä, mut oli helpompi kaiken kiireen keskellä delegoida näytöt ja paperihommat toiselle. Myyjänä sulla on sama vastuu, olipa välittäjää tai ei, se kannattaa muistaa. Ostajaehdokkaille kannattaa olla rehellinen ja kertoa kaikki mahdollinen oleellisesti asumiseen liittyvä. Yleensä ovat kiinnostuneita mahdollisesta taloyhtiöstä ja naapureista. Jos kyseessä ok-talo, tietty kuntotarkastus on hyvä pohja mistä aloittaa, koska lähes poikkeuksetta ostaja sellaisen haluaa jokatapauksessa. Se antaa myös rehellisen pohjan hinnan laadintaan. Jos on aikaa ja kiinnostusta, voi käyttää oikeita välittäjiä antamassa arvionsa asunnosta. Ei maksa mitään ja kuulee hyviä pointteja myynnin kannalta, joita voi sitten ite käyttää jos päätyy myymään asunnon itse. Isännöitsijän todistuksen tarvitset joka tapauksessa myös, tuoreen sellaisen. Se ei saa olla 2kk vanhempi myyntihetkellä ja maksaa jonku <100e>. Välittäjät muuten arvioivat asunnot alueella toteutuneiden listahintojen perusteella eli yleensä hieman alakanttiin. Mekin laitettiin pyyntihinta n. 10 000e korkeemmaks kuin mitä yksikään meillä käynyt välittäjä olisi lähtenyt pyytämään, ja asunto meni ekalla näytöllä tarjouksen tehneelle sillä hintaa :) Asunnosta kannattaa ottaa hyvät, ammattimaiset yleiskuvat ja netissähän onkin jo paljon sivustoja joiden kautta asunnon myyminen on tosi helppoa.

Amelia kirjoitti...

mä olen kyllä jäävi, sillä meillä on valkoinen Bobi, mutta se on mun suosikki. Ton ekan ottaisin johonkin moderniin kivitaloon, en ehkä vanhaan taloon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...