sunnuntai 16. toukokuuta 2010

PIPOJA HIHASTA

 
Vaikka tässä mennään kovaa kyytiä kohti kesää, on pipot silti mielessä. Pikku-herran korvat halutaan piiloon tuulelta ja vinkalta, mutta myös auringolta. Tähän asti ollaan pärjätty yhdellä valkoisella perus-trikoopipolla jota on saanutkin sitten olla pesemässä yhtenään muodon ja värin säilyttämiseksi. Paksukin se alkoi jo olla, tuo kaksinkertainen trikoo. Uutta pipoa oli siis saatava kehiin ja pian!

Pipo-budjettimme oli tiukka, joten päätin tehdä sen itse. Ylläri x 2.
Materiaaliksi halusin jotain miellyttävää, pehmeää ja melko ohutta. Joustoakin saisi olla, kuka nyt tiukkaa pipoa tahtoisi. Sopivaa matskua kangasvarastostani etsiessä vastaan tuli vino pino perus t-paitoja - eri värisiä, kokoisia ja enemmän ja vähemmän käytettyjä "laatikkoja". Olin löytänyt etsimäni.


Valikoin pari kivan väristä paitaa mitkä mätsäisivät Noan väreihin, tottakai. Mukaan lähti vaaleankeltainen ja meleerattu harmaa teeppari. Lisäksi nappasin mukaan vielä Marimekon musta-valkea palloisen trikoopalasen.
Sitten vaan tuunailemaan!

En ollut koskaan ennen tehnyt pipoja, miettinyt kyllä monestikin.
Eka koepipo onnistui yli odotusten. Jäin koukkuun, lisää oli tehtävä. Eihän pipoja voi olla liikaa..? Vetelin sitten kirjaimellisesti pipoja hihasta.
Ne ja paitojen helmat nimittäin soveltuivat tehtävään täydellisesti! Niissä kun on jo valmiiksi kivat joustavat päärmeet. Hihoissa riitti ympärysmitta sopivasti Noan pään ympärille ja helmasta taiottiin isullekin yksi kesäpipo. Ovat sitten samiksia, Noa ja isu.

2 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Ootko teettänyt jossain tollasia omia labeleita mitä noitten pipojen reunassa on? Tohtiiko kertoa mistä ne on peräisin, oon koittanut ettiä paikkaa mistä tollasia sais.

Ninni kirjoitti...

Juu oon :) Nyt en muista sen yrityksen nimeä mut Lahdessa se oli, joku Kangasmerkit.fi tai vastaava. Itekin niitä hetken etin ja vertailin. Kandee kysellä esim. paikoista joissa tekeevät brodeerauksia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...