maanantai 18. maaliskuuta 2013

A NEW DOORWAYMuutimme tänne Asemapäällikön taloon noin vuosi sitten. Siitä asti haaveilin keittiön oven siirtämisestä. Muutama viikko sitten se viimein tapahtui, kun meneillään oleva keittiöremontti  mahdollisti siirron ja kirvesmies tarkisti seinän kantavuuden.
Ennen ovi oli tuossa tikkaiden kohdalla. Se aukesi kylmään eteiseen, typerästi heti ulko-oven eteen. Sitä tietä pääsi myös kylmä ilma helposti varpaisiin ja "eteinen" muodostui luonnollisesti keittiön nurkkaan. Oli ahdasta ja ovista oli hankala kulkea. Ja jos halusi keittiöstä vessaan, piti kiertää koko talo ympäri tai sitten oikaista kylmän eteistilan kautta. 

Nyt ovi on paikoillaan, siinä missä sen luonnolliselta tuntuva paikka minusta on. Pariovista mennään kylmän eteisen kautta ulos, oikealle jää wc/suihku ja vastapäätä on makkarin oviaukko. Talossa pääseekin nyt kulkemaan helpommin ympäri ja eteinen on eteisen paikalla. Ja mikä parasta, kylmä ei ei enää nilkoissa pyöri.

/ / /

Our kitchen door exchanged place. Before the door was there where the ladders are in the pic. Entrance was cramped and the cold air flow inside the house. Now the doorway is better;  the kitchen is warmer and the house is easily accessible.

2 kommenttia:

Henna/Koti asemalla kirjoitti...

Oi mitkä kauniit tuplaovet!
Miltäs teidän keittiön remppa muutoin näyttää? Onko teillä mitään aikataulusuunnitelmaa että koska saattaisi olla valmista?
Miten te muuten remppaatte, teillä on vissiin ulkopuolisia sielä töissä vai itsekö teette kaiken? Kuinka usein remppaatte?
Kiinnostaa tietää miten muut sen järkkää kun hirveä himo olisi rempata mutta aika ei millään meinaa riittää...:/
Onko kyllä mielenkiintoista nähdä millainen keittiöstä tulee!:)

NINNI kirjoitti...

Kiitos Henna! :) Ovet on niitä harvoja hyviä asioita jotka talossa on säilytetty "alkuperäisinä", nuokin pariovet muutettu ikkunallisiksi joskus 90-luvulla ja jotkin väliovet ovat "uusia", alkuperäisiä ovia mukailevia. Mut hyvin ne on tehty - itekin huomasin asian vasta noin kuukausi sitten ;)
Me remppaillaan pikkuhiljaa, miten vaan on aikaa, voimia ja rahaa. Yritetään tehä ite niin paljo kun vaan osataan/on järkevää. Hirsihommelit kuten kengitykset on suosiolla jätetty ammattilaisille. Meidän vauhti on kovin hidas johtuen em.asioiden puutteista, kai sen nyt näkee kun makkarikin vielä vaiheessa vaikka ollaan tehty sitä jo melkein vuosi. Alkuasumisen lupakäsittelyiden varjo alkaa nyt vasta pikkuhiljaa vetäytyä ja alamme uskoa siihen että talo on meidän koti nyt ja aina <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...