lauantai 24. marraskuuta 2012

ALL OVER
Täällä blogirintamalla on hieman hiljaista. Ei ehdi lukemaan eikä kirjoittamaan sitäkään vähää vaikka mielessä on kyllä. Vähäinen vapaa-aika eli aika, joka ei mene hyberaktiivisen lapsen kanssa touhutessa, menee remppaan ja/tai sen suunnitteluun ja tavikkeiden hankintaan. Kaikki muut projektit on jääneet.
Mutta en valita. On se vaan niin palkitsevaa nähdä omien kätöstensä aikaansaannos samantein ja tehdä itelle makkara mieleiseksi; vai pitäisikö sanoa makkari ;) Viime päivät ovatkin  menneet  sen kimppussa. Uudelleen paneloitu sisäkatto sai ylleen oksalakan ja pari kerrosta Uulan valkoista öljymaalia. Niskat tykkäs kyttyrää, mut on muuten ihanaa maalia! Ei juurikaan haise ja levittyy ja peittää mahtavasti.
Makulatuuritapetit on liisteröity osaan seiniä ja loppuihin luvassa lähipäivinä. Kokeilin tuota tapetointia yksinkin, mutta eihän siitä mitään tullut kun tapettivuodan pituus on yli 3m ja liisteri sellasta jönkkää et yksi vuotakin painaa varmaan 3 kiloa vettyneenä. Jos tangoon tarvitaan kaksi, niin kyllä tapetointiinkin.
Niinpä isännän hankkiessa perheelle elantoa, tää mamma on rempannu ja maalannu 50-luvulla rakennettujen vaatekaappien sisälmyksiä. Tuikkasin sinne seinistä rempan alussa revittyä puolipaneelia "eristykseksi" ja tein uudet hyllytuet jämälistoista, revin lattiat auki ja eristin uudestaan, tein uuden lattian, listoitin ja maalasin koko komeuden Uulalla ja lattian edellisestä asumuksesta ylijääneellä Betoluxilla. Vielä sais yhden kerroksen maalia sutaista ja spreijata vaatetangot ja asentaa uudet hyllylevyt.. Makkarista puuttuu tuon lisäksi enää loput tapetit, niiden maalaus ja vanhojen listojen uudelleen asennus ja maalaus, sekä lattian hionta ja maalaus, ja sitten pääsis nauttimaan lopputuloksesta. Niin, ja palkinnosta.
Ostettiin meille nimittäin remonttiporkkanaksi sinikeltaisen tavaratalon unisilta päiviltä uusi sänky, joka odottaa olohuoneen nurkassa kasaamista, mutta ennenkuin se tapahtuu, on huoneen oltava valmis. Ai että kun koittaa se päivä kun saa sängyn paikoilleen ja pedattua uusilla peitteillä ja tyynyillä ja lakanoilla, jotka pääsevät vihdoin pois pakkauksistaan, ja kun sitten illalla voi kömpiä puhtaaseen ja hyvälle tuoksuvaan petiin, upota muhkean peiton ja tyynyn väliin ja nukahtaa puhtaiden lakanoiden tuoksuun...

Makkarin lisäksi rempat ovat pyörähtäneet hiljalleen käyntiin myös muualla. Ollaan nimittäin jo käyty suunnittelemassa ja tilaamassa meille uusi keittiö ja hankittu urakoitsija remppaamaan apuna sitä ja saunaa, jonka materiaalit hankittiin viime viikolla. Nyt oiskin kova hinku päästä sitäkin tekemään, mutta isäntä toppuuttelee. Ja hyvä niin. Muuten ois vehkeet ihan levällään. Mutta heti kun makkari on tehty, alkaa saunalla naulapyssy laulaa.


/ / /

Our bedroom renovation has progressed to the papering stage. Next, we paint the walls and floor, then I finish the wardrobe and the room is complete. Then we move on to the sauna renovation. Somewhere between we`ve already planned and ordered a new kitchen also.. So so we are pretty all over the place.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...