keskiviikko 31. lokakuuta 2012

SUPER COCONUT

Kookos. Cocos nucifera.
Tuoksuu taivaalliselle ja tekee hyvää, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. 
Kookosöljystä on kohistu mediassa positiivisessa valossa jo jonkin aikaa. Eikä ihme sillä vaivojen, joihin sen on väitetty auttavan, lista on lähes loputon -  astma, keuhkoputkentulehdus, vilustuminen, tuberkuloosi, kuume, paiseet, kaljuus, haavat, palovammat, mustelmat, ummetus, punatauti, korvasärky, hammassärky, ientulehdus, heikkous, pahoinvointi, kuukautiskivut, aliravitsemus, keripukki, turvotus.. you name it. Ja nyt siitä kohistaan vielä hiuksia ja ihoakin kaunistavana tuotteena. Varsinainen superfood tosiaan!

Tuota suhinaa sivusta seurattuani en voinut vastustaa kiusausta napata työmatkalla sattumalta kaupanhyllyltä bongaamaani purkkia mukaani. Nättikin kun vielä oli. Hintaa tuolla Cocovin varsin suurella lasipurnukalla oli himpun alta kympin, mutta tökötin monikäyttöisyyden, hyvän säilyvyyden ja riittoisuuden ansiosta ei todellakaan paha hinta.

Kotiin päästyä piti heti päästä koittamaan! Ensin nuuhkaisu (aito kookoksen tuoksu - ei mitään lisättyä), sitten makustelu (hyvää!) ja sitten puulusikalla pala kätöseen. Ensin ajattelin että ei hitto, mites tästä nyt muuten tehdään hiusnaamio, mutta pian huomasin että palaselle käy kuin lumelle kädessä - se sulaa. Voinette vaan arvata kenellä vaihtui kosteusvoide samantien öljyyn?! Ihosta tulee heti pehmeä eikä jää inhaa tahmaa pintaan. Ja se tuoksu.. hrrrr!
Ja tottahan sitä piti päähänkin koittaa - yöllä pipon alla muhi kookosöljyhoito kuiville hiuksille ja hiuspohjalle. Kosteuttava ja hoitava vaikutus ei harmikseni omassa takkutukassani heti näkynyt, mutta silti. Kyllä jää bodishopit toiseks. Kevyesti.


/ / /

Coconut.
It`s sooo good, both internally and externally ingested. The media has talked about the good effects of coconut oilfor some time now, and having followed it, I couldn`t try it myself. It taste good, smells good and it`s good for healt. Real superfood! And I looooove it.

4 kommenttia:

Liisa T. kirjoitti...

Kookosöljy on ihan super huippu tuote! Mulla on tuolla litra kaapissa parastakin aikaa, ja juuri äsken nappasin ruokalusikallisen suuhuni.

Olen käyttänyt öljyä ainakin kahden vuoden ajan, ja käyttökokemuksia on kertynyt. Parhaiten minulla toimii syötynä: pitkäaikaisen käytön jälkeen iho on kimmoisampi ja freesimpi. Myös auringonoton yhteydessä huippu aine.

Sulla on ihanan raikas blogi, tulin Susannan blogin kautta ja jäin heti seurailemaan menoa.

NINNI kirjoitti...

Hei Liisa! Ja lämpimästi tervetuloa seuraajaksi :) Täytyykin alkaa nauttimaan tuosta kookosihanuudesta myös sisäisesti. Hienoisella varauksella sen paljaaltaan syömiseen suhtauduin kun purkin kyljessä kehoitettiin aloittamaan nauttiminen hissuksiin.. Mietinkin siis mitä tapahtuisi jos siirtyisi heti suositeltuun päivittäisannokseen 3-4rkl/pvä? ;D

Anonyymi kirjoitti...

Heh, mä innostuin kerran laittamaan tuota vartalolle vähän liikaa. Tai totesin tämän kun vartalon kosteutuksen/öljyämisen jälkeen piti ykskaks käydä pissalla ja melkein liu'uin pöntöltä lattialle! :D

Tiina

NINNI kirjoitti...

Tiina :D Mulle on käynyt joskus jonkun muun rasvan kanssa samoin. Muutamasti meinannut heittää vaakatasoonkin jos on ollut rasvaa/öljyä jaloissa eikä sukkia suojana. Vips vaan ja sitten mennään! Purkkien kyljessä pitäis ola varoitus ;) Jenkeissä varmaan jo onkin..heh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...