lauantai 14. huhtikuuta 2012

OH, BROTHER..Voi veljet.
Aika juoksee - on jo huhtikuun puoliväli. Kevät tuli, mutta lähtikin yhtä nopeasti. Lumilapioiden kaivamista varastosta harkittiin vakaasti. Niihin ei kuitenkaan tartuttu. Se oli periaatepäätös ja siinä pysyttiin.

Pääsiäinenkin pyörähti ohi kuin muna pöydällä. Vietimme sen maalla pitkän kaavan mukaan sukulaisia moikkaillen ja kirppareita kierrellen. Ja sairastellen, mites muutenkaan. Noan antibioottikuuri edelliseen korvatulehdukseen oli vielä pahasti kesken, kun herra alkoi haukkua saapumistamme seuraavana päivänä. Hiljaa se alkoi ja pahemmaksi muuttui, kunnes oli kunnon romuska. Sairastuvan toinen potilas oli isomummu, joka oli kaatunut ja murtanut kätensä, ja kolmas isäni, joka kurkkuleikkaustoipilaana töpeksi verta ja oli nuulea muutenkin. Kovasti kuitenkin yrittivät Noan kanssa leikkiä ja olla, harvoin kun näkevät. 
Sää suosi yöpakkasista huolimatta päivisin niin, että jos vain olisimme kaikki olleet kunnossa, näyttäisimme varmaan Gran Canarialla käyneiltä. Olisin nimittäin raahannut koko joukkion järven jäitä ja hankiaisia (!) pitkin läheiseen saareen piknikille, paistamaan makkaraa ja juomaan lämmintä kaakaota, istumaan puoleksi päivää aurinkoon ja vain olemaan. Mutta, haaveeksi jäi. Pikkuisen kävimme kuitenkin oman perheen voimin köpöttelemässä jäillä, hissun kissun Noan röhistessä pulkassa. 

Nyt Noa syö toista antibioottikuuria putkeen, korvatulehdukseen joka todettiin keskiviikkona. Kävimme ekaa kertaa Pikku Jätissä, ihan sillä että saisimme hieman syväluotaavamman tutkimuksen ja lapsiin perehtyneemmän lääkärin mielipiteen. Hunajaahan se maksaa tavalliseen terveyskeskuslääkäriin verrattuna (sitä myös suositeltiin liman irroittajaksi), mutta onneksi sairausvakuutuksesta saa vähän omiaan pois, ja mikä tärkeintä, lapselle paremman hoidon. Korvatulehduksia on pikkumiehellä ollut tälle talvea jo niin monta, että seuraavaksi mennäänkin korvalääkärille kontrolliin ja putkitus-keskusteluihin. 
Onneksi eletään jo sen verran pitkällä keväässä että bakteerit ja virukset lähtevät jo lomille ja uusilta tulehduksilta toivottavasti vältytään. Sitten annetaan kesän hoitaa, korvien kasvaa ja tuulettua lämpimissä tuulissa niin ettei putkitukseen tarttis turvautua ensi talvenakaan. Meidän kiintiö sairasteluista kun on jo ihan täynnä!

No, onneksi kevät tulee sittenkin, kun sade sulattelee lumia ja piha on yhtä kuravelliä.
Taudit alkaa olla jo selätetty, ja eilen oli pakko suuntia Noan kanssa viikon kotona olon jälkeen ihmisten ilmoille ettei mökkihöperyys selätä. Käytiin tilaamassa vähän puutavaraa, ostamassa kottikärryt ja kukkia pihalle ja kiertämässä parit kirppikset. Yhdeltä niistä mukaan tarttui harmaa Brotherin kirjoituskone, mainio ja toimiva kapistus (3,50e). Noa omi sen heti itselleen tietokoneeksi :)


Oh brother..
Our illness quota is full. Noa has suffered so many ear infections and flu this winter. We`re waiting for the summer, which hopefully will treat a small man's ears and the surgery is not needed. But time will tell..
Yesterday we went for a long time with Noa to stores. We ordered a timber, bought a wheelbarrow and flowers out and checked couple of flea market. That Brother's gray typewriter we found from Fida (3,50e). It´s Noas "computer" now.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Nopea tiedustelu tuosta kirjoituskoneestasi, jos vain suonet ;p :

Itselläni samanmoinen kapistus, mutta mustekiekot lopussa. Mistä oot ostanut uusia vai oletko? Itse yrittäny etsiä jos mistä, muttei ole vastaan tullut..

NINNI kirjoitti...

Moi Anonyymi! En oo ostanu vielä musetta enkä edes tiesustellu tulevaa silmällä pitäen, joten en osaa valitettavasti auttaa. Meillä kone muutenkin vähäisessä käytössä, enempikin "koristeena" ;)

Anonyymi kirjoitti...

So I suspected - kiitos silti. ;p ^^ terv. sama creepy anonyymi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...