perjantai 12. elokuuta 2011

WE`RE THERE AGAINKävimme eilen taas talolla. Pällisteltiin mahdollisen tulevan urakoitsijan kanssa paikkoja sillä silmällä ja päästiin ekaa kertaa käymään myös ulkorakennuksessa. Reissun jälkifiilikset olivat yllättyneet, erittäin positiivisesti.
Ensinnäkin urakoitsija kehui ostostamme - ollaan kuulemma tekemässä hyviä kauppoja, halvalla. Paikatkin ovat huomattavasti paremmassa kunnossa kuin edellisessä himoitsemassamme kohteessa, jonka samainen urakoitsija kävi tsekkaamassa. Se tietää tietty vähemmän rahan menoa. Hyvä hyvä.
Tämän lisäksi urakoitsija vastasi kaikkiin mieltämme askarruttaviin kysymyksiin juuri niin kuin toivoimmekin hänen vastaavan, eli tulipesä on mahdollista palauttaa ja vintillekin on ainakin teoriassa mahdollista rakentaa. Hän epäili myös että sisäkatoissa sisustuslevyjen alta paljastunee leveät lankut - oij. Myös ulko-ovella pörräävät inhat murkut häipyvät muutaman hirren vaihdon myötä.

Pihalla norkoillessamme huomasin nurtsilla omppuja. Ajattelin ensin että joku on heitellyt kaupan omppuja, niin isoja ja hyvän näköisiä olivat. Mutta kas! Nehän olikin tippuneet puusta - siitä samaisesta ihanuudesta joka jo aiemmin on täällä sivuilla vilkkunut. Ja itseasiassa niitä omppupuita on kaksi vierekkäin. Jipii! Puiden lisäksi bongasimme rehottavassa pihassa ainakin pari punaviinimarjapuskaa marjoja pullollaan. Saadaan puoli-ilmaiset sopat ja kiisselit niistä.

Huomasin talon seinässä ihanan tuuletusräppänän! Se jää hiukka tuonne omppupuiden lehvien suojaan, mutta oikein sievä se. Piti taltioida kameralle, mutta eipä tuosta kuvasta niin hyvin tolkkua saa kun ei zoomi ottanut sillä hetkellä toimiakseen. No, ehkä ehdin kuvailemaan sen paremmin joskus myöhemmin vielä.

Noa bongasi ekaa kertaa junat "omalta pihalta". Siellä niitä menee ja tuolta niitä tulee, hän viittilöi. Jännä. Oli ihana seurata talon tiirailun lomassa hänen touhujaan, saapastelua pitkässä ruohossa, omaa höpöttelyä ja heinien hipaisuja poskiin.

Kaikkien näiden kivojen löydösten lisäksi piharakennuksesta "löytyi" sauna. Tiesimme kyllä että siellä sellainen on/on ollut, mutta välittäjä kertoi sen olevan todella huonokuntoinen, eikä hänkään ollut nähnyt sitä kunnolla. No nyt oli nykyiset asukkaat siivonneet paikkoja ja kaiken roippeen alta paljastuikin ihan oikea sauna puukiukaineen ja vesipönttöineen. Lauteetkin oli suhteellisen pränikät. Aloimme jo haaveilla joulusaunasta omassa kotona <3

We were there again - in our next home. We found a sauna, nice vent, two apple trees and two red perry bushes. And Noa found trains. There they go, he shows.

5 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Oi mikä koti. Ihana.

Ja tuo saunarakennus. Tuo mieleen muistoja lapsuudestani näin kuvien kautta.

Nonna kirjoitti...

Onnea uuden kotdn omistajille!!!

Palailen tänne uudelleen seuraamaan kodin remppaa. Milloin teillä on tarkoitus muuttaa? Pitääkö tehdä paljon remppaa?

NINNI kirjoitti...

Kiitos Satu ja Nonna!
Nonna: Meidän on tarkoitus palauttaa talon sisus lähemmäksi alkuperäistä, nyt lattioissa muovimatot jne. Myös joku peseytymispaikka pakko rakentaa ennen muuttoa :) Uuteen kotiin pääsyy menenee siis ensivuoden puolelle..

Laura kirjoitti...

iik, miten ihanaa! :)

Henna/Koti asemalla kirjoitti...

Oi, niin kotoisaa ja sauna ihan mahtava yllätys!!!:):)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...