lauantai 28. toukokuuta 2011

GOOD MIND, BAD MINDMamma ja isukki kävi eilen pitkästä aikaa vähän viihteellä. Käytiin keilaamassa ja ryystämässä muutama kupillinen sihijuomaa siellä ja täällä. Oli kivaa ja teki hyvää vaihtaa hiukka maisemaa ja olla kaksin ja puhua aikuisten asioita ilman että pieni mies kiskoo lahkeesta tai kalattaa päälle.

Pieni mies olikin mummilla ja papalla yökylässä. Lähti sinne reippain mielin, kuten aina, ja kivaa oli ollut kun tullessa niin leveästi hymyili. Matkarattaissa istui iloinen vesseli, joka tosin ei näyttänyt omalta. Ai miksikö? Noh, mummi ja pappa olivat ottaneet oikeuden omiin käsiin ja käyttäneet Noan parturissa. Sinne hävisi kauan varjellut, kauniisti kaartuvat hiuskiehkurat niskasta ja hieman ylipitkä otsis, lapseni ensimmäiset hiukset, joiden käsittelysuunnitelmat olivat meillä isin kanssa vielä hieman auki, vaikka jotain uudistusta oltiin tarhaa varten jo mietitty.

Mutta voitteko kuvitella miten paha mieli mammalla nyt on? En saanut kokea oman lapseni ensimmäistä parturikäyntiä, ja mikä pahinta, en saanut niitä vauvakiharoita talteen. Vauvakirjassa on ja tulee olemaan aukko ensimmäisen hiustupsun kohdalla. Tästä tulee vielä itku.
Olenkohan ihan hölmö..? Olen ainakin katkera, mutta minun mielestäni partureilla ja kampaajilla pitäisi olla sama etiikka kuin esim. lävistäjillä - lapsia ei lävistetä ellei ole huoltajien lupaa. Näin pitäisi mielestäni toimia myös isovanhempien kanssa jotka tuovat lapsenlapsensa kampaamon ovesta sisään. Vältyttäisiin mielipahalta.

Höh.

ps. Huomenna lähdetään Noan kans ainakin viikoksi Savoon lepuuttamaan hermoja yli kuukauden kestäneen naapurin pahaäänisen remontin jäljiltä. Voi olla hiljaisempaa täällä. Heihei kuulosuojat ja vauvakikkurat!

Mum has a bad mind. The Noa's grandmother and father had used him for the first time at barber. Now I will never get the boy's baby hair recovered to a baby book. I`m very bitter.
Tomorrow we will go with Noa of the country, at least for a week to rest before my work begins. May be quieter here..

9 kommenttia:

Killi kirjoitti...

Oioioi. Minä ainakin itkisin. Siis jos pojalla olis edes tukkaa mitä lyhentää. En voi muuta sanoa kuin että hiukset on kasvava luonnonvara. Ja toivottavasti sinne sen verran jäi että saisit vielä leikattua pienen suortuvan vauvakirjaan?

NINNI kirjoitti...

No jäihän sitä tukkaa, ei sillä, mut ei se oo sama jos nyt menee ite napsiin suortuvia kun ne ei tavallaan oo enää "alkuperäisiä"..tarkotan et kun latvat on kuite sitä vanhinta hiusta :-( Mut ei voi mitään.. tehty mikä tehty.. Nyt vaan pidetään ohjat tiukalla seuraavan kerran kun on yökyläilyn paikka ;)

Anonyymi kirjoitti...

Voiei, ymmärrän kyllä mielipahasi moisen (liiallisen) oma-aloitteisuuden vuoksi. Siitäkin huolimatta, että varmasti hyvää tarkoittivat!

Olitko tyytyväinen lopputulokseen? Ethän nimittäin saanut mielipidettäsi sanoa millanen tugee pojulle leikataan.

t. uusi anonyymi lukija

NINNI kirjoitti...

Tervetuloa Uusi Anonyymi lukija! :) Lopputulos on ihan jees, jotain vastaavaa oli itelläkin ollut mielessä, et ei se niinkään harmita vaan se "luvaton" toiminta. Lopputuloksena tää on verrattavissa omaan kampaamokäyntiin kun malli muuttuu ja sit on hetken aikaa outoa kun ei näytä iteltään :)

tuija kirjoitti...

ounouuu!!! ei! et ole hölmö. alko oikein suututtaa sun puolesta! ite leikkasin ekat kiharat talteen ja muutenkin oon ite saksinut. kerran ollaan käyty parturissa, kun mummi halusi viedä, mutta siihen kysyttiin lupa ja olin ite mukana. kyllä oman lapsen hiukset on sen verran pyhä asia, että ei niihin ilman lupaa kosketa! olisin myös katkera.

Henna/Koti asemalla kirjoitti...

Voi hel...Mä olisin ainakin ollut niiiiin raivona! Onneks tuli edes suht hyvä tukka, mut tosi uskomatonta että isovanhemmat menee tekee tollaista ilman lupaa...Vaikka se tukka kasvaa takaisin ym niin periaatteesta mua olis kyllä pänninyt...:/

KAROLIINA kirjoitti...

Voi ei miten ikävää ja ajattelematonta oma-aloitteisuutta! Olisin kyllä itsekin kiukkuinen ja surullinen. Harmin paikka!
Hyvää varmasti tarkoittivat, mutta ymmärsivätkö edes tehneensä vähän väärin?

Krisse kirjoitti...

Hui kamala. Minä saksin tippa linssissä lapsen hiuksia ensimmäistä kertaa, suvun painostuksesta. Sen traumaattisen ensikerran (noukin kaikki kutrit talteen) jälkeen lapsi on kerran palautettu mummolasta tukka siistittynä. Se ei ollut enää NIIN paha, mutta vähän harmitti kun haaveilin pidemmästä tukasta...

Tällä hetkellä lapsi on tukassaan ja vaatteiden väriviehtymyksessään suoraan 70- luvulta. Ei vaan raaskisi leikata tota tukkaa, vaikka siistitty malli voisi olla ihan paikoillaan. Poika haluaa kuitenkin olla hiukseton loppuelämänsä, saahan nyt kasvattaa? :)

Anonyymi kirjoitti...

Siis voi apua! Ei todellakaan kuulu isovanhemmille mennä leikkauttamaan lapsen hiuksia, tiedä mitä ideoita teillä itsellä olis ollu hiusten suhteen vai olisitteko halunnu jättää pitkäksi. Ei ole isovanhempien asia yhtään... että pistää vihaksi teidän puolesta ja isovanhemmat sais kyllä aikamoisen puhuttelun multa, murrr!

t: viiru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...