perjantai 25. maaliskuuta 2011

VIRALLISIA PUHELUITA

Se on vanha kyläkauppa, mahdollisesti tuleva kotimme. Sama, jota vilautin jo vähän täällä ja täällä. Täällä blogissa (ja muuallakin) olen yrittänyt pitää mölyt mahassa ja innostuksen muutenkin minimissä, koska kohde on osoittautunut odottamattoman kinkkiseksi ja siten myös ostoprosessi on ollut erittäin hidas. Tämä meistä riippumaton odottaminen ja tietämättömyys ovat raastaneet hermoa, toisaalta on ollut aikaa miettiä asioita tarkoin. Niin, aikaa on riittänyt myös suunnitteluun ja haaveiluun, myönnettäköön. Bongasinhan kohteen muistaakseni jo joulukuussa, ja vasta nyt alkaa hiljalleen tapahtua ihan konkreettisestikin. Mitään satavarmoja talonomistajia meistä ei luultavasti edelleenkään tule ennen kesää, jos sittenkään, mutta suunta ainakin on oikea. Mutta sen voin sanoa, että ei ole talon ostamista helpoksi tehty, eikä varsinkaan tässä tapauksessa.

Kohteen kinkkisyyttä hieman teille avatakseni kerrottakoon että pankissa on asioitu asian tiimoilta jo pariin otteeseen eikä ne kerrat jää siihen. Lisää neuvotteluja tiedossa kunhan  infoa kohteesta saadaan lisää. Pankinjohtajakin jo totesi tapauksemme olevan kimurantein miesmuistiin. Tänään sitten soittelin kuntaan ja sain keskustella kolmen eri työntekijän kanssa selventääkseni tilannetta ja kohdetta niin pankille kuin meille itsellekin. Tietotulva oli lamauttava, puhumattakaan asioista joita pitää vielä selventää ja miettiä. Ja nyt puhutaan poikkeuslupahakemuksista, sitovista ja ei sitovista tonteista, lohkomisista ja osayleiskaavoista. Välillä oli pakko puhaltaa peli poikki ja pyytää kunta-suomi-kunta-sanakirjaa avuksi. Alan jo pikkuhiljaa katua että lupasin ukolle hoitaa kaikki viralliset soittelut ja paperihommat, niitä nimittäin on tulossa!

Ensiviikolla pääsemme taas tutkailemaan taloa tarkemmin kun siellä tehdään kuntotarkastus. Sekin jo voitto  sinänsä että se ylipäänsä tehdään. Tuloksista onkin sitten paljon kiinni - saako talo purkuluvan vai voimmeko jatkaa taistelua yli 130 vuotta vanhan pytingin uuden elämän puolesta.
Se selvinnee ensiviikolla.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...