perjantai 25. helmikuuta 2011

DAMPER BREAD

Tänään innostuin tekemään itse leipää. Ei ole lisäaineita, mutta taatusti kuituja siitäkin edestä. Eikä ole uunituoreen, lämpöisen leivän voittanutta. Ommom!

I made the bread myself today. Oh, it´s soooo goood..!

PELTILEIPÄ (damper bread)

1l vettä tai maitoa
75g tuorehiivaa
1dl rypsi- tai oliiviöljyä
1rkl suolaa
1rkl sokeria
3dl kaurahiutaleita
1dl pellavansimeniä
n. 1,5kg hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja

Pinnalle n. 1dl auringonkukansimeniä tai kauraleseitä.

*
1. Kuumenna neste kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon.
2. Lisää öljy, suola ja sokeri, sitten hiutaleet, siemenet ja suurinosa jauhoista.
3. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
4. Anna kohota n. 45 min. vedottomassa paikassa liinan alla.
5. Kaada uuninpellille ja taputtele ohuemmaksi levyksi. Leikkaa palat pohjaan asti.
6. Anna kohota liinan alla vielä n. 30 min. ja sivele pinta vedellä. Ripottele siemenet/leseet.
7. Paista kypsäksi 200 asteessa keskitasolla (n. 20 min.)


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...