lauantai 16. lokakuuta 2010

MYYRIMISTÄ

Meijän iskällä oli tänään pitkä päivä töissä, tylsää. Piti keksiä jotain puuhaa. Muistin kuulleeni huhuja Myyrmäki-hallin viikonloppukirppiksestä, ja netistä aukiolot tsekattuani lähettiinkin Noan kanssa seikkailemaan "naapuripitäjään". Ehdittiin paikalle noin tunti ennen sulkemista ja aloin viritellä sisäistä tinkaajaa hommiin.

Eipä tuolla tarvinnut kauaa tyhjin käsin pyöriä, kun yhden rekin alta pilkotti kiva sinisävyinen kangas. Se lähti mukaan eurolla. Kangas on kapoista, mutta napakkaa ja vielä vanhoissa tärkeissä olevaa puuvillaa. Ajattelin tehdä siitä ehkä Noalle lakanat tai tyynyjä.
Seuraavaksi törmäsin ihanaan, Nuutajärven Kastehelmi -kääntömaljakkoon/kynttilänjalkaan. Oijoi kun olisin sen halunnut, mutta 30e hinta sai empimään. Toinen, jolle jouduin vastentahtoisesti kääntämään selkäni, oli Arabian 50-luvun maljakko, vaaleanvihreä mustin kuvioin. En ollut moista koskaan ennen nähnyt, enkä tiedä tulenko koskaan enää näkemäänkään. Saituus iski vaikka hintaa ois ollu "vaan" 20e. Hölmö minä.

Kukkaron nyörit aukesi vasta kun törmäsin Marimekon ok-kuntoiseen, mustavalkoiseen Lippa-paitaan. Tarttui mukaan kahdella rahalla.
Ostoskierroksen päätin pöytään jossa huomasin valkoisen ja mustan Majuri-hengarin. Lähempi tarkastelu ei synnyttänyt kauppoja, mutta samalla pöydällä notkui ihania muoviastioita menneiltä vuosikymmeniltä, ja nappasin oitis omakseni loistavakuntoisen Gustavbergin mustan tuhkiksen. Siihen oli hyvä tumpata reissu.1 kommentti:

Paint it black kirjoitti...

Ihana kangas :) Se munki Kastehelmi-maljakko olis maksanu 30e, mut tinkasin sen 25euroon :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...