sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

HAPPY EASTER!


ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ!

BEDROOM UPDATE


Olen hurahtanut lakanoihin.
Voisin hankkia niitä uuden parin vaikka joka viikolle. Yleensä väriskaala on mustan ja valkoisen välistä tai niitä molempia kuten näissä uusimmissa, ruudullisissa, jotka muistuttavat Annon Lomaruutuja. Nämä kuitenkin nappasin länsinaapurimme postimyyntikataloogista kivalla alella ja ihan olivat kelpoiset meille.
Hulluilta päiviltä joskus taannoin hankittu componibili on vaeltanut ympäri taloa ja löysi nyt paikkansa isännän yöpöytänä. Omalle puolelleni taas raahasin eteisessä kunnostusta odottaneen vanhan puisen lipaston, jonka sain kerran, kun sen entinen omistaja kävi kysymässä juuri ennen työvuoroni päättymistä että tiedänkö minne vanhoja huonekaluja voi viedä (no minulle, tietty!), ja hetken rupattelun jälkeen kantoi sen ilmaiseksi työpaikalleni. Lipasto näytti kuitenkin sen verran kivalle elämää nähneen näköisenäkin, että sai jäädä paikalleen ihan sellaisenaan. Ainakin toistaiseksi.

Olen aina jotenkin kammonnut seinille ripustelua, ja edellisissä kämpissä meidän seinät onkin ammottaneet lähes poikkeuksetta tyhjyyttään, mutta nyt makkarin seinälle on alkanut kerääntymään kuvakollaasi. Hurraa! Sekavaan seurakuntaan on sotkettu valmiita printtejä (teksti, koira ja pyöräilijä), saatuja postikortteja (sateenvarjokortti Rifleltä), omia töherryksiä, lehtileikkeitä (numero) ja käsitöitä. Vesivärivaluman tein puolivahingossa Noan kanssa askarrellessa, ja siitä tuli minusta sen verran hauska, tuollainen ukkoskuuroa muistuttava pilvimuodostelma, että päätin kokeilla sitä kehyksiin ja sinne jäi, seinälle. Pyöreä heppataulu taas on melko tuore kirppislöytö. Mustat pyöreät kehykset kiinnittivät ekana huomion ja sitten tuokin ristipistelty heppa alkoi puhutella entistä heppatyttöä. Vaikkei ruskea ja beige väreinä ensin hirveästi tykästyttäneet, sopii ne puun värisen pikkukehyksen ja pyöreästä nupista tehdyn "naulakon" sekaan mielestäni ihan hyvin. Vai miten sotii teidän värisilmissä?

Vielä pitäisi löytää joku kiva hortensia tuohon tyhjänä pönöttävään saviruukkuun.. Pelargonia?

/ / /

Our bedroom has been updated. New checkered linens and mixed collage of pictures on the wall created a new style. What do you think?

maanantai 14. huhtikuuta 2014

CHALK + CABINET


Ollaan rempattu taloa huone kerrallaan. Viimeisimmän huoneen tyhjennyttyä oli hyvä aika ja tilaa alkaa purkamaan vanhojen huonekalujen kunnostusjonoa. Aloitin sen kierrikseltä löytämästäni puisesta arkistokaapista, joka tässä kevään korvalla kulkeutui eteisen myssykaapin virasta keittiöön mintun vihreän smegin kylkimyyryksi.
Siinä alkuperäisessä, arviolta 50-60-luvun lakka-asussaan ei tehnyt itselleen oikeutta ja näytti hiukan nuhrulta muuten valkaistussa ympäristössä. Sitä hetken keittiössä katseltuani aloin nähdä sen valkoisena, kuten kollegansakin - samaa muotokieltäkin he edustivat. Niinpä päätin maalata sen Annie Sloanin valkoisella kalkkimaalilla, johon törmäsin työkaverini usuttamana somessa. Maalin helppous ja turvallisuus näin vauva- ja lapsiperheessä houkutti; ei hiomista, ei hajuja, hyvä peittävyys ja nopea kuivumisaika. Kysesisiä maaleja saa täältä, ja myös töölöläisestä Måla&More-putiikista jossa on nähtävillä kaikki herkulliset värit livenä ja josta saa lisäksi aivan mahtavaa palvelua ja maalausvinkkejä!
Kalkkimaalineitsyyden menetettyäni en lähtisi moiseen viilunpeittämisprojektiin uudestaan, vaan käyttäisin niitä vain ja ainoastaan puupintoihin. Maalasin sillä nimittäin kokeeksi myös keittiön käsittelemättömät puuhyllyt sekä vanhat pöydänjalat joissa se toimi kuten luvataankin, mutta viilupinta, se käyttäytyi varsin arvaamattomasti ilman pohjatöitä; siitä mm. "erittyi" tummia läikkiä sinne tänne maalin jo kuivuttua eikä ne pysyneet peitossa useista maalikerroksista huolimatta, ja lisäksi viilu krakeloitui sieltä täältä maalin alla. Mutta eipä haittaa - kaappi oli vanha ja sellaiselta se saa myös näyttää uudesta maalipinnasta huolimatta. Ja sehän on kuin samettia, niin ihanan matta maali tuo Chalk Paint on. Kyllä nyt passaa tämän kaapetin kylkiä silitellä.

/ / /

I painted an old wooden filing cabinet with Annie Sloans white chalk paint how I got a lovely velvety matt finish.
Now it fits into the side of mint green Smeg.

GOTCHA!

Sainpas!
Kauan sellaisesta haaveilin, yhteen kerran ihastuin, pitkään sitä metsästin ja sitten tärppäsi. Ihana espoolaispariskunta oli luopumassa omastaan ja minä tartuin oitis tilaisuuteen. Norden, länsinaapurimme huonekalujätin valikoimista jo aikoja sitten pois jäänyt musta vitriini; olit kiven alla, mutta nyt olet minun. Jes!

/ / /

Gotcha!
I dreamed about it a long time..the black Norden vitrine which is not available anymore. Some time ago a lovely couple from Espoo gave up his own, and I got it. Super!

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

HULLABALOO!


Lyhyt väliaikatiedotus: Yksi kuva puhukoon.
On ollut hiukan hulinaa tässä.. Uuden tulokkaamme nimeämishäppeninki lähestyy uhkaavasti ja kämppä pitäis saada paraatikuntoon. Pensselit ja naulapyssyt on heiluneet kun ollaan A:n kanssa paneloitu, tapetoitu ja maalattu, tehty uutta ja korjailtu vanhaa viimeiset puolitoista viikkoa. Myös jo pidemmän aikaa, syystä tai toisesta roikkumaan jääneet pikkujobit, kuten lattialistat, on napsuteltu pois kuleksimasta, kuten kotipuolessa on ollut tapana sanoa.
Lapsien hengaillessa mukana ollaan opittu taas roppakaupalla itsestämme (mielenhallinta) sekä ajankäytöstä ja tehokkuudesta. Vaikka raskasta on ollut ja tulee viimeiset päivät vielä olemaan, niin ai että lämmittää mieltä nähdä valmista jälkeä! On aivan mahtavaa nähdä konkreettisena edessään asioita joista on tähän asti vain haaveillut tai jotka on nähnyt "sielun silmin" jo pidemmän aikaa. Voimaannuttavaa, ja sillä powerilla jaksaakin taas mennä jatkamaan!

/ / /

We have been a bit of hullabaloo previous week and a half. Therefore a little quieter here..sorry.. A new member of our family christening is approaching and the house needs to get in shape, so I go here to continue..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...