maanantai 26. elokuuta 2013

THE KITCHEN STATUSKeittiön tila näyttää tältä.
Kaikki on lähes valmista, mutta ei sitten kuitenkaan. Tavarat huikentelevat missä sattuu, johtoja roikkuu ja repsottaa, listat puuttuu ja muutamia maalattavia pintoja on vielä siellä täällä. Vetimetkin odottavat noutoaan ja kiinnittämistään, samoin hana. Kaakelit ovat vielä mietinnässä, samoin valaisimet. Avohyllytkin voi asentaa vasta kaakeloinnin jälkeen. Huoh, vaikeeta - liikaa vaihtoehtoja eikä lopputulosta näe kuin päässään (ja se harvoin kohtaa todellisuuden).

Taso saatiin kuitenkin valittua. Se on valkoista, kiiltävää kvartsia (crystal polar white), täysin päinvastainen alkuperäiseen suunnitelmaamme nähden, mutta asennettuna olemme valintaamme kuitenkin enemmän kuin tyytyväisiä. Se tuo tilaan valoa ja avaruutta, toisin kuin matta musta kivi joka olisi noin isona pintana (61x400cm!) imenyt valoa ja huomiota itseensä ehkä turhankin paljon. Kontrastiksi vaaleudelle valitsimme mustan yhdistelmälieden Electroluxin mallistosta ja Franken komposiittialtaan. Ja varmasti muutakin mustaa on vielä luvassa ;)

Mutta hyvät ystävät, nyt kysyn teiltä..


..mitä mieltä olette tästä 50-60-lukua henkivästä "suomi-vetimestä"? Oiskoon hyvä meille?
Entäs kaakelit - valkoista ja tiililadottua, se on varma, mutta kiiltävää vai mattaa? Suorakaide vai neliö? / / /

Our kitchen status today. Almost ready but not nearly.

maanantai 12. elokuuta 2013

A CHANGING ROOM, part 2.


Löytyihän niitä kuvia kun kaikessa rauhassa vähän kaiveli. Tässä pukkarin työstövaiheesta muutama otos. Ja kuten näkyy, seinät oli tummat. Ja se mikä ei näy; lattian ja seinän välistä paistoi päivän valo. Joskohan sitä ensi talvena tarkenis jopa vilvoitella saunomisen lomassa ;) Toiveissa ois löytää pukkariin pieni takka tai kamina lisälämpöä antamaan talven pakkasille niin ei tarttis rumaa sähköpatteria siellä tohottaa. Mut etsitään, etsitään..

/ / /

..and here is some pics from our changing room renovation.

sunnuntai 11. elokuuta 2013

A CHANGING ROOM
Saunan pukkari on nyt pientä viilausta vaille valmis.
Remppa toteutettiin A:n kanssa suht extempore nollabudjetilla kesäloman viimeisellä viikolla.
Vino ja paikoin huonosti kantava lattia revittiin auki, vaihdettiin parit lahonneet juoksut ja päivitettiin kuivia sahanpurueristeitä lisäämällä joukkoon vähän ylijäänyttä selluvillaa ja möyhimällä painuneet eristeet ilmaviksi. Ohkaisten lattialautojen tilalle laitettiin jykevämmät, jotka oltiin purettu makkarista, ja maalattiin jämäbetoluxeista sekoitetulla harmaalla. Vanha kevytrakenteinen lautapenkkiviritelmä purettiin vaikka se olikin ihan kunnossa, mutta tilalle olin suunnitellut jämäpaneeleista ja -laudoista vähän syvemmän arkkumaisen penkin, jonka sisuksiin saa kätkettyä vaikka muovivannan ja polttopuita, ja jonka päälle mahtuu vaikka köllöttelemäänkin. Seinät ja katto fresattiin niin ikään jämämaaleilla jotka riittivätkin juuri ja juuri. Maalikerroksia kun tuli ajan ja lian patinoimille paneleille kolme-neljä.
Loppu sisustus toteutettiin olemissa olevilla tavaroilla sekä ale-, kirppis- ja roskalavalöydöillä. Niin, ja tuossa on nyt se Vipp:in roskis josta mainitsin edellisessä päivityksessäni täällä.

Pyyhe / Hemtex
Pyöreä matto / Indiska
Istuin tyynyt / Jysk
Naulakko / roskalava
Vipp roskis / tuliainen Tanskasta
Vaaka, apteekin lasipullot ja pieni pärekori / kirppis
Virkattu kori / saatu ystävältä


..ja tässä yksi ja ainut before-kuva tilasta, jonka onnistuin tähän hätään löytämään.

/ / /

Changing room is now almost ready. The renovation was carried out extempore and zero budget. We did everything by ourselves of surplus materials. Design carried out with existing products, as well as sale, flea market and trash discoveries.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...