tiistai 17. heinäkuuta 2012

THE WHITE POT

Pannut sen kuin lisääntyvät. Tämä valkoinen kaunotar halusi päästä mukaani eiliseltä kirppiskierrokselta, eikä minusta ollut ein sanojaksi. Yritin kyllä. Se on jo toinen kahvi-/teepannu kuukauden sisään, ja avokkini totesikin osuvasti eilen sen nähdessään että voidaan kohta keittää niillä sumpit koko suvulle..
Jos totta puhutaan, tykkään tästä uudemmasta eniten - onhan se sentään mustavalkoinen ja emalia. Amigokin on kiva, mutta tähän verrattuna varsin moderni ja jopa hiukan maskuliininen. Ehkä annan sen avokilleni seuraavana synttärinä kahvipaketin kera. Hehee. 
Voi kunpa keittiö olisi siinä kunnossa että siellä viitsisi ottaa kuvia.. Alkaa jo itteenikin puuduttamaan nämä ainaiset "tuotekuvat" joissa ei tapahdu mitään. Ehkä syksyllä sitten..sitten kun pannut porisevat hellalla ja ilmassa tuoksuu saapuva talvi.

I found this beautiful white pot yesterday at a flea market. It`s already second coffee pot I`ve bought at in a month. I just hope that our kithen would be in the condition that there could take pictures..but no, it`s as terrrible as before. Sorry about these boring product photos. Maybe in the autumn this photo situation will be better..
maanantai 16. heinäkuuta 2012

NO MORE THAN 5 + 1 BAG


 
Rakastan simppeleitä nahkalaukkuja. 
Olen vuosien varrella onnistunut haalimaan pahvilaatikollisia erilaisia laukkuja - on nahkaa, keinonahkaa, muovia. On kylmälaukkua, käsilaukkua, clutchia. On vuodelta 1920 ja -70 ja -80. Ja lisää tulee koko ajan!
Olin jo ennen tammikuista Pariisin matkaani väsynyt noihin kaikkiin pusseihin ja nyssäköihin jotka kulkevat mukanani muutosta toiseen, ja päättänyt satsata "laatuun". Enkä nyt tarkoita mitään guccia tai gabbanaa, vaan ihan ehtaa merkitöntä 100% nahkaa, mielellään vielä mukavan pehmeäksi ja sopivan nuhjuksi käytettyä. Päätökseni piti, ja hankin reissultani parikin kapsäkkiä, molemmat nahkaa, toinen uusi, toinen kierrätetystä nahasta valmistettu säkki.
Musta säkki oli talven suosikkini kunnes siitä katkesi toinen hihna, ja se unohtui naulakkoon odottamaan korjausta. Kaikesta huolimatta kesän tullen huomasin raahustavani kulahtanut kangaskassi olallani.

Nyt kun olen pysynyt päätöksessäni hankkia vain nahkaisia laukkuja (yleensä kierrätettyjä), on seuraava päätökseni tuunailla vasta kierrikseltä löytämäni pystynaulakko käyttöön mahd. pian, niin että saan ripustettua näkysälle kaikki, eli toivon mukaan "pienen" inventaarion jälkeen vain noin viisi laukkua. Näin ehkä tulisi vaihdettua laukkua hieman useammin..

Kuvissa tämän päivän laukkulöydöt. Ruskea pieni satulalaukku kustansi 6 euroa ja musta vastaava ja mukavan nuhjuinen 3 euroa. Musta nahkainen "clutch" oli muotoutunut kahvat irroittamalla, joista muistona siistit pikku reiät lukon molemmin puolin, mutta sepä ei varsinkaan hintaan nähden (2 e) menoa haittaa. Ja koska ei ole remmiä mistä roikottaa, jää naulakkoon enemmän tilaa muille ;)
Ja kuten ei laukkujakaan, ei minulla ole raitoja tai pallojakaan koskaan liikaa - pallopaita kotiutui eurolla.

Ps. Niin, ja ne kaikki ylimääräiset laukut aion myydä lähiaikoina pois.. Laukkufriikit varokaa - saatan huudella niistä täälläkin.

I have too many bags and purchased more of those all the time.
Nowadays I buy only recycled leather bags. Today I found these three glories - brown and black saddle bag and black clutch, and the total was only 11 euros.

DAY IN PORVOO
Perjantaina lähdettiin sadetta pakoon Porvooseen.
Kiersimme kirppareita ja seikkailimme vanhassa kaupungissa vanhoja taloja ja katuja ihastellen. Mukulakivikadut ihastutti jopa siinä määrin että heitin ilmoille ajatuksen sellaisesta myös omalla pihalla. Saa nähdä toteutuuko ikinä.. Ja kun kerran oltiin Porvoossa, ei Brunbergin tehtaanmyymäliäkään voinut jättää väliin. Suukkoja, suklaata ja lakuja kannettiin kaapit puolilleen - just kun oltiin kehuskeltu itsellemme että ollaan päästy karkinsyönnistä.

Viimeisenä löysimme Skafferin.. voi ei, lisää herkkuja.
Vaikken teetä paljoa juokaan, pyörin kuin lapsi karkkikaupassa Kusmin ja Løvin osastoilla. Värikkäät peltipurkit huusivat päästä mukaan, mutta toisaalla kirkuivat kaikki muut herkut - hillot, makeiset, kahvit.. mmm! Päätöksiä oli vaikea tehdä - olisin voinut ottaa kaikkea. Pitkällisen pyörinän jälkeen mukaani päätyivät Skafferin oma Kesäkahvi (pavut jauhetaan pyynnöstä paikanpäällä mikäli tarvis), Cottage Delightin lime curd (on muuten taivaallista vaniljajäätelön kanssa!), ja nuo kuvassa näkyvät Stanleyn Coconut Ice -karkit, jotka ovat just niin makeita kuin laatikkokin.

Sää suosi päiväretkeämme, sillä aurinko paistoi koko päivän. Ihmiset olivat iloisia ja huolettomia ja lounastauolla vanhan kaupungin kotiruokala Hanna Marian herkullista paistettua siikaa särpiessä tuntui kuin oltaisiin oltu Ruotsissa. Ajattelinkin, että porvoolaiset ovat kuin ruotsalaiset suomenkielellä varustettuna - ystävällisiä ja hyväntuulisia, mukavalla tavalla vähän höpsöjä. Ainakin kaikki joiden kanssa oltiin juttusilla.
Lyhyenä yhteenvetona, ihana päivä ja paikka. Paljon jäi vielä näkemättä, joten mennään taatusti uudestaan!


Friday we were in Porvoo. The sun was shining and people were happy, it felt as if we were in Sweden. We visited on flea markets, admired the old town houses and streets and of course because we were in Porvoo, had to visit to the Brunberg Factory Outlet. Now the cabinets are half full of liqourice and chocolate. Yum!

tiistai 10. heinäkuuta 2012

WHALES AND VACATIONHeipat lomalta!
Ollut hiukan hiljaista täällä.. Ollaan lomailtu nyt vähän reilu viikko. Yhdessä - ensimmäistä kertaa noin seitsemään vuoteen. Tähän mennessä mammalla ei ole ollut oikeaa, palkallista lomaa olleenkaan, ja isin kanssa yhtäaikaa vietetty kesäaikakin on jäänyt aika vähiin jos hoitovapaata ei lasketa mukaan. Nämä seikat huomioiden ollaankin otettu lomasta tähän mennessä kaikki irti!

Ensimmäinen lomaviikko vietettiin melkein kokonaan Savossa mamman sukulaisia koluten ja kirppiksiä kierrellen. Sieltä lähti mukaan myös tuo ihastuttava valas-taulu, jonka jo kerran jätin hankkimatta, mutta joka on kuitenkin kummitellut päässäni aina harmitukseen asti.

Lomamme on ollut varsin tapahtumarikas alusta alkaen, Savon reissun lisäksi. Ihan loman alussa vaihdoimme pitkän harkinnan ja etsiskelyn jälkeen autoa, kävimme ensimmäistä kertaa Metsänkylän Navetassa, kadotimme (ja löysimme!) Noan kauppakeskuksessa, vietimme kivan shoppailupäivän Kuopiossa, kävimme K. Rosbergin ja M. Häkkisen varikkobussissa (kiitos Hanna!), oltiin lauantaina ihanissa häissä Gardeniassa (kiitos G&K), murtauduimme sunnuntaina omaan taloomme Noan paiskattua oven kiinni (avaimettomina, kengättöminä ja puhelittomina), hankittiin ruohotrimmeri ja laitettiin sillä "viidakko" matalaksi, sekä naulapyssypaketti sillä seuraamuksin että tänään aloitimme sisäkattojen paneloinnin pienten grillikekkereiden päätteeksi.

Vielä on lomaa ja kesää jäljellä, onneksi. Missiona on nimittäin saada jo liian kauan sitten aloitettu makkariremppa vihdoin päätökseen, ja käydä ehkä vielä uudestaan Savossa. Suunnitelmissa olisi myös pyörähtää päiväseltään Tampereella ja kesäistä Porvootakin olisi kiva päästä kurkkaamaan.
Katsotaan mihin nämä puolisentoista viikkoa riittävät.. Ei paineita.

We are on holiday.
All kinds of things have happened and much has been achieved. We have among other things changed the car, gone in Savo, toured lots of flea markets (found that whale board), have lost and found Noa in shopping centre and done a bedroom renovation which has taken too long. There is about one and half weeks left for our summer holiday, fortunately, because we `ve planned to visit again in Savo, go to Tampere and go to look the summery Porvoo. We`ll see.. No pressure.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...