sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

BYE BYE HALTEX
Heihei, sanoi Haltex.
Sain eilen taas yhtäkkiseltään tarmonpuuskan pojun päikkäröidessä ja sateen ropistessa ulkona. Tempaisin touhuun mukaan myös isännän, ja eipä tuossa tuntia kauempaa tainnut nokat tuhista kun värikäs graffiti vaihtui tuhtiin hirsiseinään.
Hetken aikaa sitä ehtii ihailla ennen uusia lisäeristeitä ja pintamateriaalia. Haltex-levyt olivat jostain 50-60-luvulta, olettaisin, ja sinällään ihan hyvässä kuosissa, mitä nyt jostain syystä kuprusivat aika voimakkaasti. Haluttiin myös nähdä omin silmin että hirret levyjen takana voivat hyvin, ennenkuin rakennetaan päälle uutta.

Se mitä tulee näkyväksi pinnaksi selluvillan päälle, on vielä auki. Uudet Haltexit vai kenties puukuitulevyä? Panelointinkin on kyllä yhtenä vaihtoehtona päässä pyörinyt.. Haltex itsessään ei ole kovin kestävä materiaali jos rakenne takaa "ontto", joten se jäänee pois laskuista. Ja puukuitulevyihin joutuu vissiin jättämään ne rumat sentin liikkumisraot väleihin. Näin muistelen ainakin omassa lapsuudenkodissani olleen.. Joten panelointi ois ehkä näistä vaihtoehdoista kestävin ja kaunein, mutta luultavasti myös kallein.
Onko kellään kokemuksia tai ideoita mitä muuta seinien pintamateriaali voisi olla?


Bye bye, said Haltex panels.
Yesterday we torn those 50-60 century panels off with my man and behind them revealed a beautiful and sturdy timber wall. It can be admired for a while before we cover it with additional insulation. It´s still a mystery what is going to come to top of it..
 

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

RAW BOXES


Työpaikalta eilen kotiin raahatut, roskiksen välttäneet raakapahvilaatikot kierrätyspahvista innoittivat tänään hieman järkkäämään "työpistettä" - toisin sanoen tietokonepöytää, olohuoneen laskutasoa jossa ommellaan, surffaillaan netissä ja säilytetään hamstrattua toimistotavaraa. Työpisteessä ei siis juurikaan tehdä oikeita töitä. Valitettavasti. 

Laatikoiden harmaanruskea sävy miellyttää nyt silmää. Särmää harmauteen antaa sähäkän pinkki nylonlanka joka pitää myös pienet sormet erossa laatikoiden sisällöstä.

These raw cardboard boxes I rescued from my workplace by ending up to the bin.
The color is nice, dun, but hot neon red nylon yarn give a little edge for it and also keeps little fingers away from its contents.

tiistai 19. kesäkuuta 2012

"T"


T niinkuin täydellinen vihreä.
Laatikollinen täydellistä vihreää löytyi eilen rohmuisten peltikirjainten muodossa eräästä kierrätyspisteestä.
Pahvilaatikossa pystyssä törröttävät peltisoirot näyttivät epämääräiseltä, mutta uteliaisuus vei voiton ja tuo minua tällä hetkellä puhutteleva vihreän sävy veti puoleensa enkä voinut vain kävellä ohi.
Ja voi iloa kun laatikkoon kurkkasin! Nuo neljä yli puolimetristä peltikirjainta lähti samantien uuteen kotiin - meille. Paikka vielä hakusessa, mutta seinälle päätynevät aikanaan, kunhan ensin hiukan fiksailen tuota rohmuisinta E:tä.

Yesterday I found these four metal letters from a recycling center. A perfect green, I think. Happyhappyjoyjoy!

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

AMIGO


Kunnon kahvit keitetään liedellä pannussa.
Lapsuudenkodista nappaamani ja joskus muinoin hiekkalaatikossakin pyörinyt muutamien desien vetoinen pikkupannu on tähän asti ajanut asiaa, mutta tänään löysin kookkaamman seuraajan. 
Ulkomuodoltaan hieman Pehtooria muistuttava 1,5 litran vetoinen, nuhruinen ja likainen yksilö osui muiden seassa silmään Fidassa ja hinnan ollessa 8,50e nappasin sen ostoskoriin sen kummemmin miettimättä. Kunnon pesulla siitä saisi vielä kelpo kaverin, ajattelin.

Junaa odotellessa huomasin "leiman" kahvan alla, jossa lukee AMIGO - Made in Finland. Eikä ole ihme että se hieman Pehtooria muistuttaakin, suunnittelija kun on sama, suomalainen Antti Nurmesniemi.
Mutta sitä eivät tarinat kerro onko Amigo syntynyt ennen vai jälkeen Pehtoorin - ken tietää?

Finnish coffeepot "Amigo" designed by Antti Nurmesniemi, found from a flea market today.

FINDINGS vol. 2


Vapaapäivän kunniaksi lähdettiin jälleen kerran pojan kanssa kylille humputtelemaan.
Ihana, lähes helteinen keskipäivä tallattiin Järvenpään kaduilla - käytiin tutustumassa mm. uuteen Fidan myymälään. Nyt on isot ja valoisat tilat, ja voi mitä löytöjä! Valikoima oli parantunut ja mm. antiikin ystäville olisi ollut tarjolla sinkkivannasta ja wanhasta rautasängystä lähtien vaikka mitä. Tuo sinkkivanna olisi kyllä kelvannut meillekin, mutta se oli jo ehtinyt löytää uuden omistajan.
Jotain tarttui mukaan kuitenkin - vanha sininen apteekinpurnukka, pieni laskutaulu ja pellavainen pyyhe, kaikki alle kympillä. Noiden lisäksi löysin kahvipannun, josta lisää myöhemmin..
Eikä parane unohtaa että ostin myös sohvan, keittiöön! :) Siitäkin lisää tuonnempana, kunhan kotiutuu..

Today we visited to the new Fida Järvenpää. I found those nice little things, like a tiny calculation board,  an old linen towel and the blue pharmacy glass jar. I also found an old finnish coffeepot, but more on that later.. And must not forget that I also bought the sofa - in the kitchen! :) Back to it later..

maanantai 11. kesäkuuta 2012

MINIMAL RENOVATION


Tänään otin itseäni niskasta.
Tulevan makkarimme remontti on edelleen erittäin vaiheessa. Motivaatio on ollut erittäin hukassa ja tilaisuudet tehdä jotain ilman että poju pyörisi jaloissa, erittäin vähissä.
Myös muita (teko-)syitä on ilmennyt. Niinkin pieni asia kuin tänään pois repimäni kattolistat ovat jarruttaneet hommien etenemistä. Niiden takia kattoa ei ole voinut paneloida eikä irroittaa seinistä haltex-levyjä. Ja listoja ei ole voinut irroittaa koska niiden tiellä on olleet lukuisat, omituiseen paikkaan (yli 3m korkeuteen katonrajaan) sijoitetut pistorasiat. Niiden irroittamiseen taas olisi pitänyt tilata sähkömies ja se taas olisi kestänyt ja maksanut. Ja taas on motivaatio kaikonnut kuin vesi hiekkaan.

Eilen reissuväsymyshuuruissa päätin kuitenkin kokeilla tehdä tuon kaiken seuraavana päivänä itse. Ja teinkin. Eikä ollut vaikeaa, eikä maksanut mitään, ja kestikin vain parisen tuntia löyhällä temmolla.
Hyvä minä. Sain paitsi hyvän mielen eteenpäin nytkähtäneestä (ikuisuus-) remontista myös rutkasti motivaatiota seuraaviin koitoksiin - niin, ja jumiutuneet hartiat. Hurraa.


Today I made a mini-renovation in the bedroom. The ceiling moldings had to go. Finally. Our upcoming bedroom renovation is progressing again. Hooray!

HAASTE


Sain tämän haasteen jo ajat sitten, mutten ole saanut aikaiseksi reagoida siihen.
Mutta teen sen nyt, vihdoinkin. Kiitos haasteesta Riikka! :)


Tässä tunnustuksen säännöt:

1. Kiitä bloggaajaa, jolta sait tunnustuksen
2. Lisää The Versatile Blogger Award-kuva postaukseesi
3. Kerro 7 satunaista faktaa itsestäsi
4. Nimeä 15 bloggaajaa
5. Kerro heille tunnustuksesta


Seitsemän faktaa minusta tulee tässä:

1. Olen syntynyt ja viettänyt pari ensimmäistä elinvuottani Ruotsissa
. Suomeen muuton jälkeen vietimme lähes kaikki lapsuuteni kesät jossain päin ihanaa naapurimaatamme, jonka tunnen kotimaakseni. Sinne hakeudun ja sinne kaipaan aina takaisin. Tämä selittänee miksi reissumme suuntautuvat niin usein länteen ;)

2. Näen öisin paljon unia ja muistan
ne yleensä pikkutarkasti herättyäni. Kerron niistä melko usein läheisilleni siinä toivossa/pelossa että ne ovatkin enneunia.

3.
Revin ja rapsuttelen kynsinauhojani ollessani hermostunut / jännittynyt / stressaantunut. Lopetan yleensä vasta kun joku huomauttaa asiasta tai saan haavan aikaiseksi. Manikyyrit kauhistelevat :D

4. Viihdyn ja vietän paljon aikaa kotona. Minusta on ihanaa siivoilla, järjästellä ja
puuhailla kaikessa rauhassa ilman aikatauluja tai paineita. Yleensä vietänkin vapaapäivät kotosalla pistäytyen päivän mittaan kirppiksillä, kaupoilla tai kyläilemässä.

5. Rakastan kirpputoreja, roskalavoja, autiotaloja, talojen vinttejä yms. paikkoja joista voi löytää mitä vain ja yleensä joko todella edullisesti tai jopa ilmaiseksi.


6. Olen todella huono kyläilemään. Tykkään kyllä ajatuksesta ja minusta on ihanaa jos meille tulee vieraita, mutta olen todella huono lähtemään ja aika surkea myös sopimaan aikatauluja vierailun toteuttamiseksi. Mielestäni spontaani ja jo melkein unohdettu "oltiin kulmilla ja ajateltiin poiketa" -kyläily on parasta, mutta kaikki siitä eivät tykkää joten kivempi yrittää sopia jotain etukäteen.

7.
Lainaan seuraavaksi haastajaani Riikkaa sanasta sanaan: "Olen ihan valtavan hyvä keksimään uusia ideoita, mutta maailman huonoin toteuttamaan niitä. Parhaimmillani olisin työssä, jossa istuisin ja kertoisin työryhmälle ideoitani, joita he toteuttaisivat. Asiasta kuin asiasta :D En ole besserwisser, vaan heitän ilmaan ajatuksia: "mitäs jos?"." Voin allekirjoittaa tuon täysin :)


Haastan seuraavat 15 bloggaajaa: (enkä loukkaannu jos joku ei vastaa ;))

Annika
Killi
Aniliini
RuusuLiisa
Kaisu 
Maria
Henna 
Julia 
Hanna 
Laura 
Aniiri 
Karoliina 
Rilla 
Tuijariikka
Minna

perjantai 8. kesäkuuta 2012

HEJA SVERIGE


Airot vedessä kohti naapuria. Hejsan!

Published with Blogger-droid v2.0.4

maanantai 4. kesäkuuta 2012

LITTLE MODEL

Tyttöjen takki.
Siitä se ajatus sitten lähti. Noa-poika 2,5 vee stailasi itse itsensä takin sovituksen yhteydessä. Sanoi että "On hyvä takki!" ja meni eteiseen. Palatessa päässä keikkui isin kesälätsä ja jalassa komeili nokialaiset - väärinpäin tietty! Normaalisti kameran toisella puolen paremmin viihtyvä poseerasi kun vanha tekijä kun tilannetta tallensin. Mamma alkoikin miettimään oiskohan pojasta malliksi.. Hmm..

Girls jacket. That's how it all started.
Noa-boy 2,5 y was styling himself when fitted a jacket. "Good jacket!" he said and went to the hall. When return, he was wearing his father summer hat and his own rubber boots - wrong way of course. When I started to take pictures, Noa posed like a pro! Upcoming model,  I wonder..

 

WHEN HEART SAYS..

Pum pum.
Mammalla on mennyt vähän lujaa. Sain siitä muistutuksen perjantaina ja pääsin hengittelemään hetkeksi tarkkailuun. Kaikki kuitenkin nyt hyvin eikä mitään vakavampaa onneksi. Kaikki talven aikana kasaantuneet paineet ja selvittämättömät asiat vaan alkaa painaa kroppaa..  Phuuh!

Pumps pumps.
I`ve gone a bit loud. I was reminded of it on Friday. I was a while on observation, but luckily everything is fine now and fortunately there was nothing more serious. All during the winter gathered pressures begin to be felt on body.. Pheew!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...