keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

COFFEE & MAGAZINESHoitovapaalla ollessa minulle on muodostunut tavaksi nauttia hyvät päiväkahvit sillä aikaa kun Noa nukkuu päikkärit. Kahvia ryystäessä tulee selailtua lehtiä, ja yleensä varaankin jonkun kivan sisustuslehden tuohon hetkeen, mutta tälle päivälle ei ollut lukemista. Tylsää.
Ostan harvoin lehtiä uutena, koska yleensä kerään kirppiksiltä uusimmat numerot jos hinta vaan on kohdillaan ja sisältö näyttäisi omaan makuun sopivalta. Tänään ei kirppiksellä lykästänyt enkä jaksanut kirjastoonkaan vääntyä, joten ajattelin vierailla meidän roskakatoksen paperinkeräyslaatikoilla. Ja kappas, pienellä kaivuulla sain ilmaiset kahvilukemiset, ja ihan on tämän ja viime kuun painoksia nämä.
Isännän kahvia ryystetään nyt ihan urakalla, kun saatiin ale-hintaan pian umpeutuvan päiväyksen takia. Ja mikäs on ryystäessä, kun kovin hyvää on se.

I have become a way to enjoy a good cup of coffee daily while Noa is sleeping a nap. When drinking coffee, I browse through magazines, and generally afford a nice interior design magazine that moment, but not today. Boring.
I rarely do buy new magazines, because usually I collect flea latest numbers if the price is right and content looks good. Today luck was not with on flea and
I do not bother to go to the library, so
I thought I'd visit to our trashshelter. And look at that, with a little digging I got a free, fresh magazines.
We are drinking this Host Coffee like for a living now - it was on sale because the due date expires - and why not when it is very good.

RUBIK`S CUBE

Päivälenkki kirppiksen kautta taas tehty, ja parin kankaan lisäksi mukaan tarttui myös rubikin kuutio. En ole koskaan saanut tuota ratkottua, paitsi tarroja siirtelemällä, mutta ehkä nyt kun sellaisen omistan. Luulen kyllä että menee Noan leikkeihin ja/tai hyllyn koristeeksi.

Daily walk through the flea market again made​​, and a pair of fabric we also grabbed the Rubik's cube. I've never resolved that, except for moving the stickers, but maybe now I own that. For real I think that's going to Noa´s games and / or shelf for decoration.

HSSS!

Hooässää on saanu uuden kamppiksen myötä viikon ilmatteeks, kotiin asti kannettuna. Ja kun kerran mainostavat ettei viikko riitä, olimme mainosten uhreja, ja otimme toisen viikon lehteä toisella nimellä. Hih! Mut ollaan siitä ihan hssss!

Helsingin Sanomat is now available to try a week free of charge. They advertise that the weeklies enough, so we took it for another week under another name. But it is just hush!

perjantai 25. maaliskuuta 2011

PULLAPERJANTAI


Virallisten puheluiden ja paperisodan vastapainoksi oli pakko saada perjantaipullat palkinnoksi ahkeruudesta. Eikun kädet terapeuttisesti taikinaan ja uuni kuumaksi. Noakin sai pari minipullaa <3

Makoisaa viikonloppua kaikille! :)

VIRALLISIA PUHELUITA

Se on vanha kyläkauppa, mahdollisesti tuleva kotimme. Sama, jota vilautin jo vähän täällä ja täällä. Täällä blogissa (ja muuallakin) olen yrittänyt pitää mölyt mahassa ja innostuksen muutenkin minimissä, koska kohde on osoittautunut odottamattoman kinkkiseksi ja siten myös ostoprosessi on ollut erittäin hidas. Tämä meistä riippumaton odottaminen ja tietämättömyys ovat raastaneet hermoa, toisaalta on ollut aikaa miettiä asioita tarkoin. Niin, aikaa on riittänyt myös suunnitteluun ja haaveiluun, myönnettäköön. Bongasinhan kohteen muistaakseni jo joulukuussa, ja vasta nyt alkaa hiljalleen tapahtua ihan konkreettisestikin. Mitään satavarmoja talonomistajia meistä ei luultavasti edelleenkään tule ennen kesää, jos sittenkään, mutta suunta ainakin on oikea. Mutta sen voin sanoa, että ei ole talon ostamista helpoksi tehty, eikä varsinkaan tässä tapauksessa.

Kohteen kinkkisyyttä hieman teille avatakseni kerrottakoon että pankissa on asioitu asian tiimoilta jo pariin otteeseen eikä ne kerrat jää siihen. Lisää neuvotteluja tiedossa kunhan  infoa kohteesta saadaan lisää. Pankinjohtajakin jo totesi tapauksemme olevan kimurantein miesmuistiin. Tänään sitten soittelin kuntaan ja sain keskustella kolmen eri työntekijän kanssa selventääkseni tilannetta ja kohdetta niin pankille kuin meille itsellekin. Tietotulva oli lamauttava, puhumattakaan asioista joita pitää vielä selventää ja miettiä. Ja nyt puhutaan poikkeuslupahakemuksista, sitovista ja ei sitovista tonteista, lohkomisista ja osayleiskaavoista. Välillä oli pakko puhaltaa peli poikki ja pyytää kunta-suomi-kunta-sanakirjaa avuksi. Alan jo pikkuhiljaa katua että lupasin ukolle hoitaa kaikki viralliset soittelut ja paperihommat, niitä nimittäin on tulossa!

Ensiviikolla pääsemme taas tutkailemaan taloa tarkemmin kun siellä tehdään kuntotarkastus. Sekin jo voitto  sinänsä että se ylipäänsä tehdään. Tuloksista onkin sitten paljon kiinni - saako talo purkuluvan vai voimmeko jatkaa taistelua yli 130 vuotta vanhan pytingin uuden elämän puolesta.
Se selvinnee ensiviikolla.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

HELP!?

 Houston, we have a problem..
Meillä on akryylilevyä (kansankielellä pleksiä), johon pitäisi saada reikiä pistorasioille ja katkaisijoille. Eilen isin kanssa uhrattiin jo yksi mittatilauslevy remppajumalille kun ryhdyttiin diy-toimiin rautakaupan anti-asiakaspalvelijan ohjeiden perusteella. Byyääh! Halki, poikki ja varastoon.
Uhrilahjat oli meidän osalta siinä, joten käännymekin teidän kaikkitietävien, sisustusammattilaisten, kotinikkarien ja suhdeihmisten puoleen.. TIETÄÄKÖ JOKU MISSÄ TÄÄLLÄ PK-SEUDULLA VOISI LASEROIDA/SAHAUTTAA PLEKSIÄ? Apua! Hjälp! Help!

E-ORNAMENT

Eilen pistorasioita ja valokatkaisijoita netistä etsiessäni törmäsin tälläiseen ihanuuteen. Se on hollantilaisen Joris Laarmanin käsialaa, ja toimisi ainakin meillä olkkarin epä esteetisessä johtoviidakossa. Tosin tuo on niin nätti itsessään etten tiiä raaskisko tuohon piuhoja yhdistelläkään. Hmm.. Ja tuo lattiakin on aika namunen. Ottaisin!

Kuva/pic täältä/here.

Yesterday I found that lovely thing on web. It´s Dutchman Joris Laarman´s design, and it would work at least  on our living rooms un aesthetic cable jungle. Although that in itself is so pretty I don`t know have I heart to connected to the wires. Hmm.. and that floor is also quite sweet. I would take!

tiistai 22. maaliskuuta 2011

A NEW FAMILY MEMBER

Paperiperhe kasvoi. Adoptoimme valkoisen leidin Punavuoresta. Hän on kovin hiljainen, mutta ujoudesta ei voi moittia. Leidi Wee on myös mamman uusi työkaveri, oikein lojaali ja luotettava. Aloitamme yhteistyön lähipäivinä, tuloksia voi seurata osoitteessa: www.urbananimal.fi

Paperfamily grew. We adopt a White Lady from Punavuori. She is very quiet, but shyness can not complain. Lady W is also a mama's new co-worker, a very loyal and trustworthy. We will start cooperation in the coming days, the results can be accessed at: www.urbananimal.fi

maanantai 21. maaliskuuta 2011

LITTLE TRIP vol. 2

Maanantaina 14.3., tasan kuukausi edellisen reissun jälkeen, suuntasimme taas kulkumme Stokikseen. Hullua. Jo edellisellä reissulla tuntui että paikat alkaa olla niin nähtyjä, ja päätimmekin ettei takaisin tulla ainakaan ennen kesää. No toisin kävi kun eteen tipahti hullun halpa reissu - 4 euroa kahdelta hengeltä jäisin merimaisemin! Ois ollu hullua jättää käyttämättä. Niinpä hyppäsimme paattiin isin kanssa kaksin, tarkoituksena juhlia hieman kihlautumista ja viettää pieni rakkausloma. Noa jäi mummille&papalle hoitoon. 

Illalla nautimme paatin runsaista antimista, toistemme seurasta, hiljaisuudesta ja muutaman lasillisen (liikaa) viiniä. Pitkästä aikaa oli aikaa jutella kunnolla ja teki kyllä hyvää molemmille.
Aamulla päätettiin köpötellä vaihtelun vuoksi keskustaan eikä aina Söderiin, mikä oli virhe. Kuten myös ne illan viinilasilliset. Isi tuli yöllä flunssaan ja sen lisäks nautittiin molemmat rapeasta olosta.  Heikotti, väsytti eikä pystynyt keskittymään oikein mihinkään. Tuo kuva paikallisesta metrosta kuvaa hyvin sielunmaisemiamme.
Olo helpotti vasta kotiinpaluupäivänä, kun oltiin nukuttu kellon ympäri ja syöty mättösalaatit Viikkarin Tapas&Winessä. Suosittelen lämpimästi!

Mut eipä oo shoppailu ikinä ennen ollu niin vaikeeta kuin tuollon! Tuntui että keskustassa on liian paljon ketjuja, ja pienemmissä putiikeissa hintataso liian kova. Lisäksi etäisyydet söi voimia ja aikaa. Naurettiinkin hyttiin palattuamme parille hassulle muovikassille, joiden sisältö oli puoli väkisin ostettu - häpeähän se ois ollu tyhjin käsin kotiin palata. Paras ostos oli porkkanakakkumuffinsit SevenElevenistä. Ommom!

LITTLE TRIP vol. 1

Noan uusi reissureppu pääsi tosi toimiin kun reissuttiin reilu viikko sitten Savoon sukuloimaan. Sukulointi jäi kyllä vähiin kun työläisten lomat osuivat samaan saumaan eikä sitten nähty kuin isoa ja pientä mummua, ja ukkiakin vilaukselta. Lisäksi lumipilvet parkkeerasivat yllemme koko visiitin ajaksi, ja pelkillä rupusilla matkarattailla varustautuneina ulkona liikkuminenkin jäi minimiin. Oli vähän mälsää, mut tulipahan käytyä.
Mamma ehti kuitenkin käydä tonkimassa paikallisia kirppiksiä ja koti-kotona varastoja, ja mukaan tarttui taas yhtä sun toista, mm. vanhoja Tammen kultaisia kirjoja, musta maljakko, raitapurkki ja joitakin vaatekappaleita Noalle. Löydöistä lisää myöhemmin..

Noa´s backbag had some real action when we drove to Savo over a week ago.
Seeing the family was neglected because of winter holidays, so I had time to visit the local flea markets and rummage in my childhood home inventories. I went home with a thing or two. Find more later..

perjantai 18. maaliskuuta 2011

BACK HOME

Hei me ollaan kotona! Reissut, Savossa mamman kotopuolessa ja isin kanssa kaksin Ruotsissa, on heitetty. Molemmista lisää myöhemmin. Reissujen jälkeen onkin sairastettu, miehet räkätaudissa ja itse siinä rajoilla, lievän anemian ja väsymyksen kourissa.
Eilen yritin kuitenkin hoitaa juoksevat asiat järjestykseen vaikka olin kuin persiille ammuttu karhu, mut yhden kökön päivän jaksaa kun tietää että edessä on vielä melkein viikko yhteistä aikaa perheen kesken. Ihana olla kotona!

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Hello, we are home! our little trips are now behind. More later!
My men are now cathing the flu and I`ve been tired, thanks to mild anemia. However, yesterday (which was a s*hit day!) I got running things in order so I can enjoy almost a week of time with my men. Lovely to be home!

Sunny weekend to all!

torstai 10. maaliskuuta 2011

NEOVIUS

En ole koskaan ryijyistä erityisemmin pitänyt. Mieltänyt ne aina pölyn kerääjiksi ja mummojen intohimoksi eivätkä ne ole erityisemmin silmäänikään miellyttäneet. Arvostanut olen silti. Mutta..
Eilen aloin haluamaan ryijyä itselleni, kiitos erään asuntoilmoituksen missä näin tuon ylläolevan Juhannus Neoviuksen. Oijoi! Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Etsinnät nettihuutokaupoista eivät tuottaneet tulosta. Olisinkohan liian härskiä kysyä asuntoilmoituksen kautta mahtaisiko pytingin omistaja olemaan halukas myymään ryijynsä? Tahtoo!

Pitääkin kulkea silmät auki Savon kirppiksillä, minne suuntaamme kulkumme tänään Noan kanssa. Isi seuraa perästä kunhan töiltänsä ehtii. Rengastettu isi - mentiin eilen kihloihin <3


I have never liked a more specific on rugs. Grannies stuff and gather dust also. But..
Yesterday I notice this awesome Juhannus Neovius rug from a home sale announcement. It was love on first sight. I want it!

I must go with my eyes open when we  take a tour at Savos flea markets. Our daddy comes after. Ringed daddy - yesterday we went to engagement <3
 

tiistai 8. maaliskuuta 2011

KÅNKEN

Jipajee! Mummi oli ihan kuutamolla ja kävi pyynnöstä hakemassa Noalle Mini Kånkenin. Juuri oltiin reissurepun ostosta puhuttu. Meillä kun olisi pari pientä reissua edessä, ja kun pukkikaan ei reppua tuonut, niin oli tarkoitus sitten itse ostaa. Onneksemme sattui olemaan juuri nyt alennuksessa! Tämä piristää unelmatyöpilven päältä tippunutta mammaakin.
Ainut mikä mietityttää on tuo väri.. Kuvassa reppu on kiva keltainen-keltainen kun taas meidän säkki vivahtaa vahvasti oranssiin, värinä siis warm yellow. Tietääkö kukaan onko kyseessä samat värit vai löytyykö reppuja myös muina keltaisina? Taidan laittaa repun kesällä aurinkoon hiukan vaalenemaan.. heh!

Grandma bought a Mini Kånken backpack for Noa. Yippee! Luckily it was on sale.
The colour is like light orange, and I don´t like it so much, so I thought I'd take it in the summer sun to get a little bit lighter.

perjantai 4. maaliskuuta 2011

WAKE UP CALL


Kaiken odottamisen lisäksi odotellaan nyt myös pääsyä lääkäriin. Elämä muistuttaa taas hauraudestaan. Yöllä piti pitää miestä kädestä.. Pelotti niin.
Epätietoisuus kalvaa sisintä. Päätinkin etten tuhlaa enää yhtäkään päivää kiukuttelemalla, mököttömällä tai stressaamalla turhista. Kaiken sen sijaan opettelen pussaamaan, halaamaan ja rakastamaan enemmän.

Now I`m also waiting for access to a doctor. Recalls the fragility of life again. During the night I had to keep a man's hand.. I was so scared. Uncertainty is nagging inner self. 
I chose not to spend any more days for tantrums and stressing ofpointless. Instead of that I promise to learn to kiss, hug and love more.

tiistai 1. maaliskuuta 2011

WAITING..


Kuinka hiivatin raastavaa onkaan odotus. Ja varsinkin sellainen odotus, johon ei oikein itse voi juuri vaikuttaa.
Itsestä riippumaton odotus. Mamma odottaa nyt just sillätavalla. Ja ärsyttää kun mitään ei tunnu tapahtuvan tai jos tapahtuukin, aivan liian hitaasti. KAIKKI HETI MULLE NYT!

Odotus nro. 1 - PANKIN TÄTI
Odotellessa olen piinannut häntä hänen lomansa aikana sähköpostiviestillä, ja heti loman loputtua uudelleen ja pyytänyt soittamaan. Mutta ei. Puhelin ei soi eikä sähköpostiloota kolise.
Odotus nro. 2 - ASUNTOTÄDIT
Soittelemme toisillemme jo useammin kuin minä ja paras ystäväni, sähköposteista riippumattakaan, mutta silti.
Hommat ei etene. En saa heiltä tarpeeksi infoa taarpeksi nopeasti koska heidänkin pitää selvitellä asioita ja odottaa. Mut pienet väli-infot ei haittais, eihän?
Odotus nro. 3 - mahd. tuleva TYÖNANTAJATÄTI
Lupasivat soittaa tälläviikolla, ja nyt on jo tiistai! :D
Kävin eilen työhaastattelussa ja -näytössä posket innosta ja jännityksestä hehkuen, ja nyt sitten odotellaan kuin käy - pääseekö mamma tekemään mitä on piiiitkääään halunnut vai ei.

Tää odottaminen saa mamman rauhattomaksi ja ärtyisäksi. Kynsinauhat huutaa hoosiannaa, keskittymiskyky on lähes nollassa ja puhelimen kanssa mennään jopa suihkuun. Kaikki odottamamme asiat ovat toisistaan riippuvaisia eli jos pankin täti sanoo no, no, niin mekin joudutaan sanomaan se asuntotädeille, ja mamma joutuu ehkä sanomaan sen myös mahdolliselletulevalletyönantajalle. Tässä on meidän tulevaisuus pelissä!
Joten voisitteko jo soittaa ja kertoa!?!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...