sunnuntai 30. tammikuuta 2011

SUN DAY


Sunnuntai oli tänään nimensä veroinen - aurinkoinen ja ihana.

Sunday was worthy of the name today - sunny and lovely.

perjantai 28. tammikuuta 2011

A SERIOUS CHILD

Mamma kävi vähän läpi siivouspäissään vanhoja kuvia. Tulin siihen tulokseen että meillä asuu vakava lapsi. En onnistu saamaan pojusta iloista kuvaa en sitten millään. Tai olen onnistunut kyllä tallentamaan ne hetket, mut kaikki kuvat on ihan tärähtäneitä, naamat muodottomia ja silmät poskilla. Saakeli.
Toivottavasti ammattitaitoisempi kuvaajaystäväni onnistuu minua paremmin, sillä 1-vuotiskuvaus lähestyy..

I watched some old photos and came to the conclusion that we have a serious child. I can not get him a happy picture. All these attempts fails. Images are stripey and faces are shapeless. Damn. 
Hopefully, a photographer friend of mine succeeds better than I do, because 1-year figure is approaching ..

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

BLACK KITCHEN

Musta seuraava keittiö voisi olla musta. Matta musta ja umpipuuta, ilman yläkaappeja.

I think that our next kitchen could be black. Matte black and solid wood, without wall cabinets.

maanantai 24. tammikuuta 2011

perjantai 21. tammikuuta 2011

FOG

Vuosi on alkanut meillä Paperiperheessä aika sumuisesti. Toinen koiramme kuoli muutama viikko sitten,  jonka jälkeen olemme kärsineet suruilun lisäksi pienestä lenssuilusta koko sakki, jatkuvalla syötöllä, varsinkin  minä itse, eivätkä taloasiatkaan ole edenneet halutulla tavalla/nopeudella, ainakaan jos minulta kysytään. Täällä en ole ehtinyt päivittelemään niin usein kuin ennen, tai jaksanutkaan.
Noa on ollut koko alkuvuoden kärttyisä ja yöt ovat lähes helvetillisiä, ainakin itselleni enkä usko että avopuoliskollakaan on vastaansanomista. Raukka joutunut töissä jaksamaan päivät, kun ite on voinut haahuilla zombiena kotona. Ihmeellistä piehtarointia ja kitinää on pinnasängyssä nykyään aina öisin ja herään itse vähintään (!) 2-3 tunnin välein rauhoittelemaan ja hyssyttelemään pojua, etsimään tuttia, vaihtamaan vaippaa tai hakemaan juomista. Neuvolantäti sanoi ettei kannata ainakaan ennen klo.06 hakea juomista tai tehdä muitakaan aamutoimia, sitä ennen kun on yö (aijaa!), mut täytyy kyllä myöntää että mm. toissa yönä rikoin tuota "lakia" ja kävin lämmittelemässä herralle maitoa, KOSKA tiedän että vaipan vaihdon ja maidon jälkeen ainakin saadaan taas  hetki nukkua. Kokeiltu homma.

Syytä tälle levottomuudelle ei tiedetä. On epäilty kasvukipuja, kävelyn ja puheen oppimista, hampaita, janoa ja nälkää, on vaihdettu lakanoita ja yökkäreitä, kokeiltu erilaisia vaippoja, tuuletettu huonetta, lisätty lämpöä ja viilennetty, kallistettu sänkyä, syöty tukeva tai kevyempi iltapala, juotu enemmän tai vähemmän kylmää tai lämmintä maitoa, lisätty ja vähennetty tekemistä ja virikkeitä päivällä, riehuttu ja rauhoituttu illalla ennen nukkumaanmenoa, mutta ei. Kukaan meistä, eikä neuvolantätikään osaa sanoa mistä tämä johtuu tai mikä siihen auttaisi. En tiedä onko siihen edes yhtä ainoaa oikeaa vastausta. Mutta sen tiedän, että ellei tämä kohta rauhoitu taas normaaliksi, läpi yön nukutuiksi öiksi, niin minusta tulee riekale.

Parempia öitä odotellen täältä tähän.
HYVÄÄ YÖTÄ ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

THE BOOK

Kaikille lukutoukille tiedotettakoon tästä hauskasta Marianne Dubucin kirjasesta. Pieni ja paksu opus lähti eilen mukaan kirjastosta ja ihastutti varsinkin mammaa kuvituksillaan. Kotona tarkemmassa tarkkailussa tarina ja sen eteneminen sai hymyn huulille, ja Noakin tykkää kun sivuja käännellään melko nopeassa tahdissa. Suosittelemme lämpimästi koko perhe. 

All bookworms, attention! This funny, little book (by Marianne Dubuc) grapped yesterday from a library. I just love the artwork and the story and its progress brought a smile to us face. And Noa likes when the pagesare turned quickly. The whole family heartily recommend.
ps. Meistä sympaattisin ilmestys ikinä oli tämä oranki, vähän surullinen mutta niin rakastettava. 
ps. We think that sympathetic creature ever is this orang-utan, a little bit sad but so lovable.

STRIPES, DROPS & DOCTOR


Noan ensimmäinen itse tilattu lääkärireissu on heitetty. Mitään ei löytynyt, vaikka nenä vuotaa, mittari näyttää välillä liikaa ja putkistossa rohisee. Yöt menee meillä kaikilla "pätkätöitä" tehdessä. Mutta onneksi saatiin jotain rohdoksia pienen oloa helpottamaan. Mamma helpotti omaa väsynyttä oloaan kirpputoriterapialla. Onneksi apu on lähellä. Naapurikirppikseltä löytyi mustavalkeita ihanuuksia! Peltipurkkeja ja koristetyynyliinojahan ei ole koskaan liikaa, eihän vaikka?

Noas first visit to the real doctor is now over. There was nothing wrong although his nose is leaking, sometimes temperature is too high and bronchi is wheezing. We all are doign "short-term jobs" at nights. But fortunately we got some drugs to help boys presence. I helped myself with fleamarket-therapy. Fortunately the help is at hand. I found some black & white lovelies at neighborhood flea market! Tins and decorative pillow cases is probably never too much, does it?

lauantai 15. tammikuuta 2011

1000 NAPPIES


Muistattekos vielä tämän, kun arpaonni suosi meitä kerrankin. Kauan niitä odotettiin, kunnes niitä tuli ovista ja ikkunoista. Nyt ei ole vaippaongelmia, on vain säilytysongelma. Minne laittaa noin 1000 vaippaa..

Do you remember this when lottery fortune favors us. Long we waited, until them came from doors and windows. Now we don´t have diaperproblems, we have a storage problem. Where to put about 1000 nappies..

maanantai 10. tammikuuta 2011

B-DAY PARTY


Lauantaina meillä pidettiin mummeille ja kummeille Noan synttärikemut. Leivottiin iskän kans Barbapapa-kakku, tai yritettiin ainakin ihan tosissamme. Kakku oli ensimmäinen (ja varmaan viimeinen) jotain esittävä marsipaanipäällysteinen tekele mitä kumpikaan oli eläissään tehnyt, ja lopputulos on kyllä juuri sen näköinen! Lopputulokseen vaikutti kyllä kiirekin, kun koristelu jätettiin viime tinkaan ja marsipaani loppui yllättäen kesken ja sitä kaupasta odotellessa kello juoksi liian nopsaan. Hiki otsalla ja kaulin kädessä otettiin sitten vieraat vastaan. Onneksi Noa ehti hieman puristella ja läpytellä kakkua ennenkuin vieraat näkivät sen  ihan läheltä, joten kritiikin osuessa kohdalle olisimme voineet syyttää lasta. Heh!
Synttäripukki toi Noalle kaikkea kivaa ja tarpeellista, mm. Baby Björnin korokejakkaran, vaatteita ja Duploja. Nyt alkaa leluja olla jo niin paljon, että mamman pitää lähteä metsästämään jokin kiva lelukori olohuoneeseen ja/tai Noan huoneeseen. Mutta paras lahja taisi olla kävelyn oppiminen, niin pikku-herran kuin vanhempienkin mielestä. Eteenpäin, sanoi mamma loskassa.

Last Saturday we celebrated our 1-year birthday with the closest family. We tried to bake a cake with daddy, the first one (and the last one), which makes some character with a marzipan shell, and the result is lookinglike it too. Fortunately, Noa patted and squeeze the cake before the guests have time to see it close, so if the criticisms hit, we could blame the child. Hah!
Noa gets although what kind of fun and useful gifts, like a Baby Björns podium, clothes and Duplos. Now we have so many toys that I need to start looking for a toy baskets. But maybe the best gift was learning to walk, of all view. Forward, said the mother in the slush.

WALK, BABY, WALK!


Hei meillä kävellään!
Meidän vauvasta tuli taapero kertaheitolla.

Noa learn to walk!
Our baby isn´t baby anymore..

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

1.1.11 = 1


Meidän ihana pikku pirpana täytti eilen vuoden.
Vietettiin omalla porukalla pikku pirskeet heti aamulla kakkukahvien ja parin lahjan muodossa. Isommat kekkerit järkätään ens lauantaina kun kaikki kummit ja mummit saapuvat paikalle. Jee!

Our lovely little boy is now 1 year old.
Yesterday we held a small party in our own gang with coffee&cake and couple of gifts.
Bigger parties will be held on next Sat. when all  godparents and grandparents arrive. Yay!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...